Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explorator britanic, salvat din junglă: Se anunţase că nu va mai fi salvat niciodată

abc.net.au
papua noua guinee

Exploratorul britanic dat dispărut în Papua Noua Guinee în timp ce încerca să întâlnească membrii unui trib izolat a fost salvat și așteaptă să se întoarcă acasă, potrivit informațiilor oferite vineri de prietenul exploratorului, informează DPA. „Benedict Allen este în convalescență după o stare febrilă, posibil malarie, în capitala Papua Noua Guinee, după ce s-a rătăcit într-o zonă izolată din junglă'', a declarat Frank Gardner, corespondentul BBC pe teme de securitate, prietenul și colegul lui Allen, într-o postare pe Twitter, relatează Agerpres.

Potrivit BBC, Allen a fost ''îngrijit de misionari creștini după ce a mers mult pe jos'' și a fost transportat vineri, cu un elicopter, la Port Moresby, capitala acestui stat insular. Joi, Gardner anunțase că exploratorul ''a rămas izolat lângă o pistă de aterizare după ce luptele între triburi au blocat drumurile''.

Allen, în vârstă de 57 de ani, a fost adus cu elicopterul în junglă, la mijlocul lunii octombrie, la Bisoria, în nord-vestul Papua Noua Guinee, de unde plănuia să urce pe jos ca să întâlnească tribul Yaifo, una dintre puținele comunități care nu are contact cu lumea modernă. Înainte de călătorie, exploratorul și-a exprimat credința că membrii tribului Yaifo nu a mai avut contact cu nimeni, de acum 30 de ani, când i-a întâlnit prima dată.

În ultima sa postare pe Twitter înainte de a pleca din Marea Britanie, Allen, pe jumătate în glumă, a avertizat că ar fi inutil să încerce să-l găsească dacă va fi dat dispărut. ''În locul în care mă duc în Papua Noua Guinee nu o să mă găsiți niciodată'', a scris acesta. Pe lângă numeroasele călătorii în Papua Noua Guinee, Allen a mai fost și în alte expediții, inclusiv traversarea Mongoliei călare pe cămilă sau traversarea bazinului amazonian pe jos sau cu canoea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.