Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE la Bruxelles: 42 de români sunt BLOCAȚI într-un restaurant, unul e rănit / UPDATE

Ultima Ora breaking news

UPDATE O explozie de proporţii reduse a avut loc marţi seara în gara centrală din Bruxelles, iar militarii care patrulau în zonă au neutralizat un suspect imediat după aceea, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei belgiene, citat de Reuters. El nu a confirmat relatările presei locale potrivit cărora individul avea o centură sau o vestă cu explozivi şi nu a precizat dacă termenul "neutralizat" înseamnă că suspectul a fost ucis.

Poliţia a golit piaţa şi gara centrală din capitala Belgiei, iar compania feroviară a anunţat întreruperea traficului în gară.

Citește și: România TV e la un pas să se închidă

Centrul de criză care coordonează reacţia la incident a anunţat că situaţia este sub control, transmite AFP.

France Presse citează şi un martor ocular, Nicolas Van Herrewegen, agent de triaj al companiei naţionale feroviare din Belgia: "Eram afară. Am coborât. La mezanin, cineva striga. N-am dat atenţie. Apoi a strigat 'Allahu akbar'. Şi a detonat căruciorul" (un cărucior de bagaje, precizează AFP).

Citește și: Singura țară de care se teme ISIS .

Premierul Charles Michel a făcut apel la populaţie, prin reţeaua Twitter, să urmeze instrucţiunile autorităţilor.

La Bruxelles este în vigoare o alertă de nivel ridicat, după atentatele de la aeroport şi de la metrou din martie anul trecut, soldate cu 32 de morţi.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă: Un cunoscut EPISCOP a fost filmat când întreținea RELAȚII SEXUALE cu un preot ÎNSURAT

UPDATE Deocamdată, nu se știe dacă bărbatul neutralizat de poliție a fost ucis sau reținut. Acesta ar fi purtat o centură cu explozibil și un rucsac.

UPDATE Poliția din Bruxelles confirmă un incident, dar spune că situația e sub control. Conform anumitor surse, bărbatul reținut ar fi avut o centură cu explozibili.

UPDATE Și stația de metrou de la Gara Centrală a fost evacuată.

Citește și: Romania se mentine lider mondial la videochat

UPDATE Cele mai noi informații anunță că un om a fost ucis, iar altul a fost arestat. Se pare că ar fi vorba despre doi atacatori.

UPDATE Presa locală confirmă că gara centrală a fost blocată și evacuată. Trenurile nu mai circulă.

UPDATE Conform unor informații de pe rețelele de socializare, s-ar fi auzit explozii și focuri de armă.

O explozie s-a produs, în urmă cu puțin timp, în Bruxelles. 42 de români au fost blocați într-un restaurant. Conform Antena 3, românii s-au refugiat în spatele unui restaurant, iar în înghesuiala produsă, unul a fost rănit. În piața Grand Place din Bruxelles au fost aduse forțe de ordine, iar militari cu arme sunt la fața locului.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă: Un cunoscut EPISCOP a fost filmat când întreținea RELAȚII SEXUALE cu un preot ÎNSURAT .

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.