Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE puternică în Pakistan. Cel puţin 11 oameni au murit într-un atac terorist - FOTO

AFP
pakistan

Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi 20 rănite, vineri, într-o explozie care a vizat un autovehicul al poliţiei în oraşul Quetta, capitala provinciei Balucistan din sud-vestul instabil al Pakistanului, la circa 100 km de graniţa cu Afganistan, au anunţat responsabili locali, citaţi de AFP, conform agerpres.

Printre cei ucişi se află patru poliţişti, alţi trei fiind în stare critică, a declarat Fareed Ahmed, medicul-şef al spitalului civil din Quetta.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

'Explozia a vizat un vehicul al poliţiei în faţa sediului Inspectorului general. O motocicletă a fost de asemenea distrusă', a declarat Mohammed Tariq, responsabil cu grad înalt în cadrul poliţiei.

Potrivit lui Abdul Razzaq Cheema, director general al poliţiei din provincia Balucistan, citat de Reuters, se pare că atentatorul a detonat un vehicul încărcat cu explozivi.

Pakistanul se confruntă de peste un deceniu cu grupări armate separatiste şi islamiste în Balucistan, cea mai întinsă provincie pakistaneză, situată la graniţele cu Iran şi cu Afganistan.

Operaţiunile armatei, în care au murit sute de militari şi de insurgenţi, au diminuat violenţele în ultimii ani, dar atentate sângeroase continuă să aibă loc sporadic.

Citeşte şi: RĂSTURNARE în sondajele britanice. Laburistul Jeremy Corbyn ÎI IA FAŢA Theresei May

Provincia este bogată în zăcăminte de gaze şi miniere, locuitorii săi, în număr de 7 milioane, acuzând că sunt marginalizaţi şi spoliaţi de resurse.

Regiunea este una strategică, fiind capătul coridorului chino-pakistanez (CPEC), un ambiţios proiect de legături rutiere, energetice şi de telecomunicaţii, pentru care Beijingul a anunţat investiţii de peste 50 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.