Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE puternică la o centrală nucleară din Franţa - UPDATE

UPDATE: O explozie a avut loc joi, în jurul orei locale 10:10 (09:00 GMT), la centrala nucleară din Flamanville (nordul Franţei), "în afara zonei nucleare", potrivit publicaţiei locale Ouest-France.fr. "Nu există niciun fel de risc nuclear", asigură autorităţile, insistând asupra "absenţei oricărui risc nuclear", relatează AFP, potrivit agerpres.

Serviciile de securitate de la mai multe centre de urgenţă din departamentul Manche au fost mobilzate la locul incidentului.

Explozia s-a produs în sala maşinilor de la centrala nucleară din Flamanville (Manche).

Potrivit primelor informaţii, ar putea exista răniţi. Planul de intervenţie specială (PPI) nu a fost declanşat pentru că nu există niciun fel de risc nuclear, potrivit Prefecturii.

Cinci persoane "s-au intoxicat uşor", dar niciuna nu este grav rănită, a precizat ulterior pentru AFP Olivier Marmion, oficial de la Prefectură. Unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare a fost oprit.

Potrivit pompierilor, o explozie şi un incendiu au fost semnalate în centrul centralei, în afara zonei nucleare.

Jacques Lepetit, primarul din Les Pieux, o comună riverană Flamanville, nu s-a referit la vreo explozie, ci doar la "degajare de fum". Vicepreşedintele Comisiei locale de informare din Flamanville, care furnizează informaţii cu privire la orice eveniment produs la centrală, s-a întâlnit cu directorul acesteia după incident. "Degajarea de fum este supravegheată, operaţiunile sunt sub control", a spus acesta, potrivit portalului 20minutes.

ŞTIRE INIŢIALĂ: O explozie puternică a avut loc la o centrală nucleară din Franţa, anunţă presa locală, care menţionează că mai multe persoane au fost rănite.

Incidentul a avut loc în această dimineaţă, la centrala nucleară Flamanville, situată în nord-vestul ţării.

Potrivit primelor informaţii, explozia s-a produs în camera motoarelor, care nu se află în preajma reactoarelor nucleare, transmite Ouest-France.

Autorităţile locale susţin că nu există risc nuclera şi că locuitorii nu au motive de panică.

Mai multe ambulanţe s-au deplasat la locul incidentului.

Citeşte şi: AVERTISMENT dur de la Moscova: România reprezintă O AMENINŢARE pentru Rusia

Centrala nucleară de la Flamanville dispune de două reactoare cu apă sub presiune, care produc 1,3 gigawaţi electrici. Primul reactor a fost construit în 1986, iar cel de-al doilea în 1987. Un al treilea reactor va fi dat în folosinţă la sfârşitul anului viitor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.