Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE PUTERNICA la Odesa, in Ucraina

explozie bloc

O explozie puternică s-a produs în sâmbătă, în zorii zilei, la Odesa, important oraş port în sudul Ucrainei, în urma căreia cel puţin o persoană a murit, relatează agenţia de presă ucraineană Podrobnosti.

Deflagraţia a avut loc în jurul orei locale 05:00, iar la faţa locului au fost mobilizate echipaje de pompieri şi ale poliţiei.

În baza relatărilor martorilor, forţa exploziei a fost semnificativ mai mare decât cele care au mai avut loc în ultimul timp la Odesa.

"O nouă explozie a răsunat la Odesa. Ceva puternic de data aceasta.Se pare că într-un bloc de locuinţe de pe strada Szeged", scrie un localnic pe Facebook.

Unda de şoc a exploziei a spart geamurile clădirilor din apropiere, între care blocuri de locuit, magazine, chioşcuri.

Deflagraţia a fost auzită în toate cartierele oraşului port - Fontan, Tairovo, Ceriomuşki, Slobodka, Moldavanka şi în centru, cu excepţia localităţii limitrofe Kotovsk.

Lângă una din clădiri, unde a avut loc deflagraţia, puteau fi văzute rămăşiţe ale unei persoane - fie un trecător, fie purtătorul explozibilului, conform imaginilor difuzate de televiziunile locale.

Potrivit martorilor, după două minute de la explozie strada era încă acoperită de fum.

Incidentul s-a produs în timpul transportării unui dispozitiv exploziv, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Vladimir Şablienko, potrivit Ria Novosti. "Informaţiile preliminare de la locul incidentului: strada Szeged, un mort, a cărui identitate este în curs de stabilire", a scris el pe pagina sa de Facebook, indicând că acesta era un bărbat de 45 de ani.

Ulterior, unele mass-media ucrainene au titrat "Un terorist a murit în explozia bombei pe care o transporta", descriind deflagraţia ca pe un atentat terorist. O declaraţie oficială a autorităţilor ucrainene în acest sens nu a fost făcută încă.

Penultima dintr-o serie de explozii a avut loc la 24 decembrie la calea ferată, în apropiere de staţia Zastava-1, înainte de trecerea unui mărfar. Un dispozitiv exploziv amplasat cu premeditare a aruncat în aer şina, dar mecanicul reuşise să oprească trenul la timp.

Cu o zi înainte, un individ a cărui identitate nu a fost stabilită a încercat să arunce în aer maşina organizaţiei Consiliul pentru securitatea publică.

La 10 decembrie, o deflagraţie a zguduit centrul de afaceri "Amiral" din Odesa, incident calificat de forţele de ordine drept "atac terorist", soldat fără victime. Explozia a afectat spaţiul închiriat de o organizaţie de voluntari care colecta ajutoare pentru armata ucraineană, aflată în luptă împotriva insurgenţilor din Donbas.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.