Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie puternică la un comisariat al poliției în sudul Suediei. Premierul denunță un atac împotriva democrației

captura Twitter
atac armat Suedia

O puternică explozie a spulberat în noaptea de marţi spre miercuri intrarea şi o parte din faţada comisariatului de poliţie din Helsingborg, în sudul Suediei, atac legat probabil de criminalitatea organizată, potrivit autorităţilor, informează AFP, conform agerpres.ro

Deflagraţia a avut loc la puţin timp după miezul nopţii, miercuri, în centrul acestui oraş portuar cu circa 100.000 de locuitori. 

Premierul social-democrat al Suediei, Stefan Lofven, a denunţat "atacul împotriva democraţiei" şi a făcut apel la intensificarea luptei "împotriva marii delincvenţe". 

Explozia, care s-a făcut auzită pe o rază de 20 de kilometri, nu a făcut răniţi, însă pagubele materiale sunt importante: intrarea în comisariat a fost distrusă în totalitate, zeci de ferestre au fost sparte. 

Surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Aftonbladet evocă o încărcătură explozivă de mai multe kilograme. 

Şeful poliţiei locale, Patric Heimbrand, a avansat de asemenea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri la Helsingorg, pista "mediilor criminale", unde activitatea poliţiştilor a stârnit "iritare". 

Utilizarea de explozivi este o semnătură recurentă a criminalităţii organizate din Suedia, mai ales în sudul ţării, unde reglările de conturi şi acţiunile de intimidare au loc aproape zilnic printre traficanţii de droguri. Poliţişti şi magistraţi sunt de asemenea vizaţi adesea. La 30 noiembrie 2014, o explozie a avariat "Centrul de Justiţie" din Malmo (sud), unde îşi aveau sediul Poliţia, Parchetul, Administraţia penitenciarelor şi Tribunalul. 

Poliţişti puternic înarmaţi au fost desfăşuraţi miercuri dimineaţa în faţa acestor clădiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.