Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV: De ce ar fi întors Antena 3 armele împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Jurnalistul Dan Turturică afirmă, într-un articol publicat pe digi24.ro, că Antena 3 a început să îl atace pe Liviu Dragnea la ordinul lui Dan Voiculescu, după ce  „sistemul” l-ar fi ajutat pe fostul mogul să scape din dosarul de șantaj Antena Group-RCS&RDS.

„(...) Trădarea jurnaliștilor ”de casă” demonstrează că forțele mobilizate împotriva sa sunt mult mai numeroase, mai puternice și mai determinate decât se aștepta. Una este să se lupte cu ceea ce el numește ”SISTEMUL”, instituții conduse de oameni care i-au refuzat avansurile, dușmani tradiționali și previzibili și alta este să fie înjunghiat pe la spate, de trupeți pe care i-a omenit din plin de-a lungul timpului și a căror loialitate bine recompensată a considerat-o de nezdruncinat.

Așa se explică reacția nervoasă, după ce Antena 3 a început să difuzeze investigații despre afacerile familiei lui, pe un ton inchizitorial. De la RISE se aștepta la dezvăluiri compromițătoare, de la Antena 3, niciodată. Față de RISE a știut cum să reacționeze. Coincidență, ANAF a primit o sesizare despre ei la momentul potrivit. Antena 3 l-a luat pe nepregătite. Lor ce să le facă? S-a mulțumit să le bată cu degetul în microfon și să le spună în direct că speră "să fi meritat mizeria din ultimele două zile." (...)

Atacul Antenei 3 împotriva lui Dragnea este în egală măsură prea virulent și prea riscant (Dragnea controlează în continuare PSD) ca operațiunea să fi fost asumată de conducerea editorială, fără aprobarea patronului. Dependența financiară a trustului lui Voiculescu de generozitatea liderilor PSD este atât de mare încât nu există nicio îndoială că răzbunarea lui Dragnea i-ar costa enorm.

Simona Halep, atacată DUR: 'Nu ar mai câștiga niciun meci dacă s-ar respecta regulamentul'

De ce o face Voiculescu? Există multe speculații, dar probabil că există un sâmbure de adevăr în cele care vorbesc de recunoștință pentru achitarea sa în dosarul de șantaj încheiat de curând. Dar mai ales pentru pedepsa (doar) cu suspendare primită de fiica sa, Camelia Voiculescu. Poate recunoștință și pentru eventuala eliberare condiționată, care ar putea fi pronunțată săptămâna viitoare.

În orice caz, este cert că Voiculescu nu ar fi avut curaj să lovească în Dragnea, cât este încă în funcție, dacă nu ar fi convins că zilele acestuia la vârful PSD sunt numărate. Până acum, Antena 3 a îndrăznit să atace lideri PSD doar după ce și-au pierdut funcțiile – studiu de caz, Victor Ponta. Schimbarea de atitudine atipică și extrem de riscantă ar putea fi cu greu explicată altfel decât printr-o ofertă de nerefuzat care i-a fost făcută lui Voiculescu, combinată cu garanții ferme că insurecția anti-Dragnea va fi un succes.

Lovitură GREA pentru Mircea Dinescu! Afacerile poetului au luat-o la vale. Ce sumă URIAȘĂ a pierdut

Evident, Liviu Dragnea nu împărtășește convingerea lui Voiculescu și este de așteptat să continue să dea replici usturătoare Antenei 3 când vor continua dezvăluirile. Nu este exclus ca, la nervi, șeful PSD să le dea o lecție, dezvăluind direct sau ”pe surse” care îi sunt datoare vândute, ce au primit Antena 3 sau jurnaliștii săi de la partid și de la stat.

Indiferent dacă va avea sau nu atâta curaj, un lucru este cert. Dragnea nu are cum să ignore semnalele dat de Voiculescu și mașinăria sa de propagandă. În primul rând, pentru că îi confirmă că adversarii au format masă critică și că sunt o forță redutabilă, dacă au reușit să-l determine și pe Voiculescu să-și riște pielea pentru ei.

Cel mai grav, atacurile Antenei 3 mușcă rău din PSD. Pe de o parte, partidul va fi afectat ca imagine dacă împotriva șefului PSD va începe o campanie pe tipicul celor care erau rezervate până acum doar dușmanilor personali ai familiei Voiculescu.

Pe de altă parte, dacă plutonul de tele-execuție continuă să-l toace mărunt, Liviu Dragnea își va pierde mult din forța și din autoritatea în partid. Pentru că mulți vor interpreta atacurile Antenei 3 ca pe un semn divin că ”se dorește” cu orice preț debarcarea șefului PSD. În cartea de vrăji a social-democraților un atac atât de neobișnuit echivalează cu un blestem de moarte.”, scrie Dan Turturică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.