Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţie consacrată luptei împotriva terorismului, deschisă la Londra

iwm.org.uk
expozitie terorista londra

De la închisoarea din Guantanamo la Marea Britanie, trecând prin Libia, o expoziţie consacrată luptei împotriva terorismului se deschide joi la Muzeul imperial al războiului de la Londra, transmite AFP, potrivit Agerpres

Intitulată "War of Terror", expoziţia fotografului britanic Edmund Clarke, care reuneşte fotografii, videoclipuri şi crochiuri, este o prezentare a măsurilor luate de state pentru a-şi proteja populaţia de ameninţarea teroristă.

ATAC cu BOMBĂ în TURCIA: Doi soldați au fost uciși


Expoziţia evocă transferurile secrete de deţinuţi organizate de CIA după 11 septembrie 2001, închisoarea din Guantanamo, precum şi viaţa zilnică a unui bărbat arestat la domiciliu în Marea Britanie.

Unul dintre cei mai vechi lideri PSD trece la ALDE: 'După 18 ani, SRI mă vrea în afară'


"Am vrut să utilizez un număr cât mai mare de forme vizuale. Scopul meu este să arăt că războiul împotriva terorismului afectează nu numai sfera geopolitică, dar şi pe cea personală", a declarat AFP Edmund Clarke. "Firul meu roşu este felul în care terorismul ne afectează vieţile şi modul în care concepem frica", adaugă artistul, care a început să lucreze la acest subiect fotografiind foşti deţinuţi de la Guantanamo întorşi în Marea Britanie. 

Prin expoziţia sa, deschisă până în 28 august, fotograful a vrut să arate şi că în războiul împotriva terorismului banalul se amestecă cu extraordinarul, cum ar fi "transferurile secrete ce implică locuri extrem de obişnuite" ca hoteluri, case de la periferie sau păduri, încheie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.