Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă din Austria încearcă să-i atragă pe alegători cu politici restrictive privind migraţia

austria harta

Partidul Libertăţii din Austria (FPOe) intenţionează să intre în viitorul guvern al ţării cu planuri în vederea combaterii islamiştilor şi reducerii ajutoarelor pentru migranţi, a anunţat miercuri această formaţiune politică, dezvăluindu-şi platforma pentru viitoarele alegeri legislative din octombrie, informează agenţia de presă dpa. Nu este deloc nevoie ca refugiaţii să fie integraţi în societatea austriacă, în condiţiile în care ei trebuie să se întoarcă în patria lor imediat ce ţările de unde provin vor deveni sigure, a declarat vicepreşedintele FPOe, Norbert Hofer, în cadrul unei conferinţe de presă la Viena. 'Nu înţeleg de ce se fac eforturi pentru a-i integra', a spus politicianul din opoziţie.

Condus de Heinz-Christian Strache, FPOe ar avea şansa să formeze un cabinet de miniştri împreună cu Partidul Social-Democrat (SPOe) sau cu Partidul Popular Austriac (OeVP, conservator), după votul din 15 octombrie, în condiţiile în care niciunul dintre aceste două partide centriste nu exclude o coaliţie cu formaţiunea de extremă-dreapta. Platforma FPOe, intitulată '100 de cereri ale FPOe', include de asemenea îndemnuri ca ajutoarele pentru imigranţi să fie plătite doar după cinci ani de rezidenţă şi să se ia măsuri împotriva islamului radical, conform Agerpres.

De asemenea, potrivit platformei electorale a FPOe, Austria ar trebui să ia în calcul înlocuirea Convenţiei Europene privind Drepturile Omului cu o Cartă naţională pentru drepturi fundamentale. La fel ca FPOe, şi OeVP îndeamnă la reducerea ajutoarelor pentru migranţi şi a sosirilor de migranţi. SPOe şi OeVP au format coaliţii în deceniul trecut, dar s-au îndepărtat tot mai mult de-a lungul anilor. Condus de ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, OeVP se află în fruntea sondajelor, cu circa 33% din voturi, în timp ce partidul SPOe al cancelarului Christian Kern şi formaţiunea FPOe luptă pentru locul doi, cu aproximativ 25% din intenţiile de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.