Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EY a revizuit în creştere la 3,5% prognoza privind avansul economiei româneşti din acest an

Coface--Romania-va-inregistra-o-crestere-economica-de-1-1-5--in-2012

EY şi-a revizuit în creştere cu 0,4 puncte procentuale, la 3,5%, prognoza privind avansul economiei româneşti pentru acest an, se arată într-un comunicat al companiei.

'Ne aşteptăm ca PIB-ul să crească cu 3,5% în 2015 - peste estimarea EEF (EY Eurozone Forecast n.r.) de 3,1% din iunie 2015. Aceasta ne aşteptăm să fie urmată de o creştere şi mai mare, de 3,7%, în 2016, ca urmare a cererii interne puternice şi a îmbunătăţirii balanţei nete a exporturilor. Ulterior, ritmul va încetini, dar se va stabiliza la o medie de aproximativ 3% pe an între 2017 şi 2019', spune EY.

Potrivit comunicatului, deşi ritmul creşterii trimestriale a PIB-ului în România a încetinit la doar 0,1% în trimestrul al doilea al acestui an (faţă de aproximativ 1% în fiecare din cele trei trimestre anterioare), creşterea anuală şi-a continuat ritmul susţinut, atingând 3,7% - faţă de 3,8% în trimestrul întâi.

'Creşterea a fost predominant determinată de consum, însă şi investiţiile şi-au menţinut recenta ascensiune. Creşterea veniturilor reale, potenţată de inflaţia coborâtă şi de o scădere treptată a şomajului, va impulsiona consumul pe parcursul ultimelor luni din 2015 şi în 2016', informează EY.

Potrivit companiei, reducerile de taxe au potenţialul de a consolida şi mai mult veniturile disponibile.

'Consumul intern continuă direcţia ascendentă conturată la începutul anului şi rămâne şi pe sfârşit de an principalul motor de creştere în România, alimentat de nivelul foarte scăzut al inflaţiei, şi de recenta relaxare fiscală. Spre deosebire de cele mai multe ţări din zona euro, România se bucură de o rată scăzută a şomajului şi de o creştere economică susţinută. Pentru a exploata la maxim aceste avantaje, sunt însă necesare eforturi semnificative pentru a creşte competitivitatea economiei româneşti, prin reformarea pieţei muncii şi îmbunătăţirea mediului de afaceri', a explicat Bogdan Ion, country managing partner EY România.

EY Eurozone Forecast se bazează pe modelul Băncii Central Europene, folosit în conjuncţie cu modelul economic Oxford Economics Global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.