Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FABULOS Cum se spală pe mâini PNL după ce i-a lăsat pe studenți fără bilete gratuite pe CFR

pnl.ro
pnl sigla

Senatorul PNL Florin Cîţu, care a susţinut în Comisia de buget un amendament la OUG 2/20017 privind gratuitatea pentru studenţi la călătoria pe CFR, limitând această facilitate doar la deplasările între centrul universitar şi localitatea de domiciliu, a anunţat, vineri, pe Facebook, că renunţă la această propunere.

Lovitură pentru studenții români! Călătoriile GRATUITE au primit 'INTERDICȚII' după proteste

„In toata perioada de dezbatere a bugetului in parlament am propus o serie de amendamente de natura sa corecteze derapajele importante din buget care duc la cresterea deficitului.

Surpriza a fost cand in comisa de buget finante psd-ul mi-a acceptat un singur amendament. Cel referitor la gratuitatea nelimitata pe transportul feroviar pentru studenti. Curios nu?

Asta m-a pus pe ganduri si m-am apucat sa fac o analiza. Din datale analizate am constat ca din 100% numar de studenti din Romania doar o mica parte, sub 30%, se deplaseaza in alte destinatii cu trenul decat destinatia pentru care a fost gandita aceasta facilitate (domiciliu-centru universitar). Asta insemna, ca de fapt aceasta promisiune a psd-ului pentru studenti a avut doar un scop electoral. Suma care afecteaza bugetul de stat este nesemnificativa relativ la alte cheltuieli complet faraonice pe care le face psd.

Bugetul a trecut insa ordonanta cu aceasta facilitate este acum in Parlament. N-am sa cad in capacana psd-ului, care a fost de acord cu restrictionarea acestor subventii, pentru ca pur si simplu nu cred ca merita.

De aceea renunt la amendament. Decizia mea fiind luata in baza datelor analizate.

Ramane intrebarea importanta pentru psd-isti si pentru cei care cred in subventii de la stat: ce facem cu tinerii care nu sunt studenti sau cu pensionarii? Reuseste aceasta discriminare sa fie lamurita de programul psd-ului.”, scrie Florin Cîțu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.