Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fac un apel pentru prudenţă şi responsabilitate bugetară în acest an electoral!

Consider că Parlamentul trebuie să urmărească cu atenţie iniţiativele legislative aflate în dezbatere publică şi să reziste tentaţiei de a împovăra bugetul de stat în acest an electoral! Toţi oamenii politici trebuie să reziste „mirajului” electoral, altfel dezamăgirea de după alegeri se va întoarce împotriva lor şi a bunăstării ţării!

Ultimele două legi privind pensiile speciale pentru parlamentari şi pentru primari nu fac altceva decât să erodeze sistemul de pensii şi să încalce principiul contributivităţii. Votarea legii privind pensiile pentru aleşii localicreează o presiune asupra bugetului, care poate să ducă atât la blocarea sistemului de pensii, cât şi la diminuarea bugetelor pentru investiţii şi dezvoltare. Doar pentru această lege există peste 16.000 de potenţiali beneficiari, iar efortul bugetar este de 469 de milioane de lei. Cu aceşti bani s-ar putea construi şi dota, după ultimele standare, peste 150 de şcoli. S-ar putea plăti fără întârzieri sau plafonări abonamentele elevilor şi profesorilor navetişti, s-ar putea construi cantine pentru elevi şi studenţi sau s-ar putea plăti cursurile de perfecţionare a tuturor cadrelor didactice.

Pentru a ajunge la bunăstare socială pentru toţi românii avem nevoie de investiţii în educaţie, în crearea de noi locuri de muncă, în inovare şi dezvoltare.

După creşterea naturală a veniturilor la bugetele locale şi centrale, se vor putea creşte alocaţiile, mai întâi, pentru categoriile vulnerabile. Evident că pot creşte şi veniturile primarilor şi ale parlamentarilor, dar doar în condiţiile în care vor creşte şi veniturile celorlate categorii socio-ocupaţionale: de sus în jos – NU INVERS, aşa cum vrea PSD!

În acest an trebuie urmărite şi susţinute iniţiativele legislative care creează plus valoare în economie şi societate. Orice abordare populistă şi electorală nu va face decât să amăgească oamenii şi să creeze după alegeri o dezamăgire şi o neputinţă atât în rândul populaţiei cât şi al decideţilor politici.

În an alectoral nu trebuie tăiate punţile şi oportunităţile economice, iar interesul pentru bunăstarea populaţiei trebuie să fie deasupra jocurilor politice.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.