Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook anunță că introduce cenzura

facebook cenzura

Reţeaua de socializare Facebook a anunţat marţi că îşi va înăspri politica de cenzurare a mesajelor xenofobe postate de utilizatorii germani, după ce guvernul de la Berlin i-a cerut insistent să şteargă astfel de mesaje ostile migranţilor şi justiţia germană a demarat acţiuni împotriva ei, transmite AFP.

Citește și: Cea mai cunoscută televiziune de muzică din România s-a vândut

Facebook consideră credibile riscurile de violenţe fizice, astfel că a decis să retragă postările ce pot alimenta acest risc, a declarat purtătoarea de cuvânt a reţelei de socializare, Tina Kulow. Ea a menţionat de asemenea că s-a decis aplicarea mai severă a criteriilor în funcţie de care se determină dacă un comentariu postat are conotaţii rasiste, dar condiţiile generale de utilizare nu vor fi modificate.

Citește și: Iubită de milionar controversat cu super job în Parlament: Diva lucrează în Comisia de Apărare

Unul dintre efectele resentimentelor provocate în rândul populaţiei germane de sosirea masivă a migranţilor arabi, africani şi asiatici este o sporire a comentariilor ostile refugiaţilor pe reţelele de socializare. Prin urmare, cancelarul german Angela Merkel a cerut în luna septembrie acestor reţele, în special Facebook-ului, să şteargă postările 'xenofobe' şi să ia măsuri împotriva autorilor acestora, guvernul de la Berlin constituind la nivelul Ministerului Justiţiei şi o 'task force' care să colaboreze cu respectivele reţele pentru identificarea mai rapidă a unor asemenea mesaje.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, incident în traficul din Bucureşti

Totuşi, Facebook nu pare să se fi arătat foarte receptivă în faţa acestei solicitări. Prin urmare, un tribunal din Hamburg, oraşul unde se află sediul diviziei Facebook pentru Europa de Nord, Centrală şi de Est, a început luna trecută investigarea a trei manageri ai acestei companii, iar cu două săptămâni în urmă i-a făcut dosar penal chiar şi directorului diviziei, Martin Ott. Ei sunt investigaţi pentru un presupus delict de complicitate la instigare la ură.

Citeşte şi: Atac suburban al unui artist la adresa preşedintelui Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.