Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook recunoaște că a primit o SUMĂ URIAȘĂ din Rusia: Ce s-a promovat pe cea mai mare rețea de socializare

facebook mobil

Reţeaua de socializare online Facebook a anunţat miercuri că a descoperit o operaţiune, foarte probabil cu baza în Rusia, care a cheltuit 100.000 de dolari pentru mii de reclame care promovau mesaje politice şi sociale discordante, într-o perioadă de doi ani până în luna mai 2017, transmite Reuters.

Facebook a menţionat că, în perioada amintită, 3.000 de reclame şi 470 de conturi şi pagini 'neautentice' au popularizat opinii discordante pe diverse subiecte precum imigraţia, rasa şi drepturile gay.

Citește și: Tensiunea crește în Spania. Parlamentul Cataluniei a adoptat legea de organizare a referendumului pentru INDEPENDENȚĂ

Alţi 50.000 de dolari au fost cheltuiţi pentru 2.200 reclame 'potenţial legate de politică', foarte probabil de către ruşi, a explicat reţeaua de socializare online.

Legea electorală din Statele Unite le interzice cetăţenilor străini şi entităţilor de peste hotare să cheltuiască bani pentru a susţine în mod special alegerea sau înfrângerea unui candidat. Persoanele care nu sunt cetăţeni ai SUA pot în general să îşi exprime susţinerea sau dezacordul pe un anumit subiect.

Alte reclame, precum acelea care menţionează un candidat, dar nu se pronunţă pentru votul în favoarea sau împotriva acestuia, intră în ceea ce avocaţii numesc 'zonă juridică gri'.

Facebook a anunţat aceste concluzii într-o postare pe blog a şefului pentru securitate, Alex Stamos, şi a precizat că în prezent cooperează cu autorităţile federale americane în ancheta privind operaţiunile de influenţare a alegerilor prezidenţiale din 2016.

Potrivit unei surse din Congresul SUA apropiate acestui dosar, Facebook i-a informat pe membrii comitetelor de informaţii ale Senatului şi Camerei reprezentanţilor în legătură cu reclamele ruseşti suspecte. Ambele comitete desfăşoară anchete cu privire la presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut din Statele Unite, inclusiv la o potenţială complicitate între campania electorală a lui Donald Trump şi Moscova.

Citește și: Donald Trump i-a stabilit viitorul Coreii de Nord, după discuția cu omologul chinez: 'Vom vedea ce se va întâmpla'

Facebook a prezentat concluziile şi lui Robert Mueller, responsabil cu anchetarea presupusului amestec al Moscovei în scrutinul prezidenţial american de anul trecut. Compania a realizat copii ale mesajelor publicitare respective, precum şi informaţii despre cumpărători, a adăugat sursa citată, potrivit Agerpres.

Chiar dacă nu s-a încălcat legea, Facebook a afirmat că 470 de conturi şi pagini asociate cu reclamele au fost în contradicţie cu condiţiile reţelei de socializare online referitoare la autenticitate şi sunt suspendate de atunci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.