Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia lui Traian Băsescu a luat o decizie radicală: Ce a făcut cu afacerile

Familia de la malul mării a fostului preşedinte Băsescu şi-a mutat afacerile la Bucureşti. Aparent fără legătură între ele, firma care s-a asociat, în 2006, cu Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Constanţa, controlată de Dragoş Băsescu, şi fosta fabrică de pui a lui Mircea Băsescu au sediul social în acelaşi apartament situat lângă Parcul Carol, din Capitală.

Citeşte şi: Ministrul Petre Tobă sesizează DNA

Datele oficiale arată că ambele afaceri sunt controlate, de facto, de către fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. De altfel, business-ul lui Dragoş Băsescu s-a dovedit unul falimentar, societatea înregistrând, în perioada 2009-2014, pierderi de aproximativ 850.000 de lei.

În ceea ce privește fabrica de pui din Portul Constanţa, la care Mircea Băsescu susţine că lucrează ca simplu angajat, a fost preluată de el, printr-o altă companie a familiei, de la patronii olandezi. Astăzi, societatea nu se mai ocupă cu produsele din carne, ci cu depozitări, iar în prezent este în insolvenţă.

Citește și: Dacian Cioloș se implică în scandalul de la ISU: Cerere RADICALĂ

Dezvăluirile apărute în presă cu privire la ocupaţiile penale ale familiei lui Mircea Băsescu par să se fi reflectat în cifra de afaceri a companiilor deţinute la malul mării. Firmele lor au înregistrat pierderi financiare semnificative în ultimii ani, la care se adaugă dosarele penale deschise pe numele lor.

Una dintre companiile familiei lui Mircea Băsescu a făcut obiectul unui scandal mediatic, ca urmare a dezvăluirilor Grupului de Investigaţii Politice, care a devoalat faptul că, în 2006, la Agigea, a fost pusă la cale o afacere imobiliară asemănătoare cu cea dezvoltată în Nordul Capitalei de Puiu Popoviciu. Este vorba despre societatea Global Business & Investments SRL, firmă înființată în anul 2005 de o apropiată a lui Mircea Băsescu, Adriana Opreanu. Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, la momentul înfiinţării, societatea avea ca principal domeniu de activitate dezvoltarea şi promovarea imobiliară.

Citește și: Noi DEZVĂLUIRI despre Raed Arafat: Ce decizie a luat azi-noapte

La sfârşitul lunii trecute, Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce a încercat şantajarea omului de afaceri Sandu Staicu cu un dosar la DIICOT, instrumentat de procurorul Remus Jurj. Acesta din urmă este implicat într-o operaţiune similară, alături de ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, şi de fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, anunţă jurnalul.ro.

Citește și: ”Muzeul” lui Corneliu Vadim Tudor s-a vândut pe o sumă fabuloasă! Andreea Esca a cumpărat și ea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.