Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fanii Rapidului cer intervenția lui Klaus Iohannis pentru salvarea echipei: I-au trimis o scrisoare

www.vena.ro

Situația Rapidului e în continuare extrem de complicată. Soarta giuleștenilor a fost amânată din nou pentru 12 octombrie, când Justiția va decide dacă Rapidul va dispărea definitiv. Disperați să-și salveze echipa, fanii feroviarilor au făcut apel la președintele Klaus Iohannis, căruia îi cer să intervină și să găsească o cale de a salva echipa de la faliment.

"Rapid este unul dintre cele mai importante simboluri! O țară fără simboluri devine o țară fără istorie", au amintit fanii giuleșteni în scrisoarea trimisă către Klaus Iohannis.

Citește și: Un fost Balon de Aur dezvăluie: 'Cel mai bun fotbalist din lume e ales pe prietenii'

"Domnule Presedinte,

Ne aflam in fata dumneavoastra prin prezenta scrisoare in incercarea de a va cere sprijinul in lupta pentru salvare a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Romaniei, clubul de fotbal Rapid Bucuresti.

Din pacate, la fel ca in cazul multor alte simboluri, gestionarea din exterior si lipsa unui suport din partea institutiilor din ultimii ani a dus la deprecierea si aducerea lor intr-o stare precara aflandu-se la un pas de disparitie. O tara fara simboluri devine o tara fara istorie. O tara fara istorie devine o tara fara entitate, iar o tara fara entitate este o tara fara putere de a progresa. Avem nevoie de simboluri deoarece acestea sunt conbustibilul viselor noastre de zi cu zi.

In cazul de fata, Rapid este visul nostru, a milioane de romani din si dincolo de granite, Rapid este pasiunea pentru fotbal, Rapid este bucuria oamenilor simpli, Rapid este un simbol national, Rapid este dorinta unei Romanii mai bune .

Povestea incepe in data de 25 iunie 1923 cand un grup de muncitori ceferisti isi pun pentru prima oara condeiul pe foaie in cartea de istorie a fotbalului romanesc si pun bazele unui club de fotbal. La inceput a fost o poveste amunzanta a unor oameni simpli care jucau de placere, cu neveste care le-au facut echipamentele din material de perdele pentru trenuri.

Rapid a reusit sa devina un simbol al fotbalului influentand evolutia lui in Romania, fiind luat ca exemplu si model de alti oameni simpli care au fondat de-a lungul timpului alte cluburi de fotbal.

Rapidul nu castiga trofee, dar era mereu un adversar care lupta pana la capat si juca spectaculos radicand publicul in picioare si astfel si-a castigat respectul. Intr-un fotbal in care restul cluburilor pentru a castiga se foloseau de orice mijloc oricat de necurat era, Rapid respecta sportul si principiile sale.

Fotbalul este un fenomen social, dar ce ar fi fotbalul fara suporteri? Trairile din teren s-au transferat in tribune, iar de la simpli spectatori, acei oameni au ajuns sa nutreasca sentimente pentru un lucru comun, Rapid.

Despre Rapid s-au scris carti, poezii si am putea vorbi fara oprire timp de saptamani probabil, dar avem nevoie de ajutorul dumneavoastra in calitate de Presedinte al romanilor sa ne reprezentati in lupta cu un sistem care inca poarta urmele coruptiei, pentru a putea vorbi in continuare la prezent despre acest club, aceasta stare de spirit, aceasta eterna dragoste a milioane de romani.

In sezonul competitional 2015-2016 Rapid si-a asigurat promovarea in prima divizie de pe primul loc al seriei 1, divizia B. In ciuda faptului ca si-a castigat pe teren dreptul de a evolua in prima liga si a indeplinit toate cerintele de eligibilitate la inceputul sezonului, lucru confirmat si de catre FRF in urma cu doua zile la cererea LPF, asociatie care se ocupa exclusiv de prima divizie, aceasta din urma a refuzat dupa o zi prezenta noastra in prima divizie din cauza procesului de intrare in faliment in care este implicat FC Rapid Bucuresti.Falimentul ar duce la o inchidere definitiva a cartii de povesti numite Rapid, deoarece pentru noi nu exista un nou inceput , intreaga noastra istorie bazandu-se pe principii nu pe trofee.

Speram ca am reusit sa exprimam cat mai bine ceea ce se afla dincolo de randuri, in spatele acestui simbol si sa ne aratati ca exista speranta sa avem o Romanie mai buna in care principiile si simbolurile nationale sunt aparate, o Romanie in care putem visa frumos la ziua de maine, o Romanie in care sentimentele nu au pret, o Romanie in care sa existe respectul trecutului si a celor care si-au dedicat viata crearii unor lucruri de care urmasii lor sa se bucure.", i-au scris suporterii vișiniilor lui Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.