Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT: Cel mai mare oraş din Africa închide bisericile, moscheile şi cluburile

F. P.
africa

Cel mai mare oraş din Africa închide numeroase biserici, moschei şi cuburi, într-un efort de reducere a zgomotului, pentru sănătatea celor 20 de milioane de locuitori obişnuiţi cu imnurile religioase, apelurile imamilor şi bubuitul boxelor. Autorităţile din Lagos, capitala Nigeriei, şi-au asumat ţinta de eliminare a poluării fonice din oraşul aflat pe coasta Golfului Guinea până în 2020.

"Este un pericol imens", afirmă Adebola Shabi, directorul general al Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Lagos. "Studiile au arătat că nivelul zgomotului influenţează cantitatea de violenţă din oraş şi ne afectează sănătatea", a mai afirmat acesta.

Vezi şi: Mărturia şeful Statului Major al armatei turce: Cine l-a sechestrat şi ameninţat

Agenţia a închis peste 70 de biserici şi 20 de moschei în acest an, alături de zeci de pub-uri, hoteluri şi cluburi, potrivit lui Adebola Shabi. Autorităţile acţionează în urma plângerilor venite din partea vecinilor. În primă fază, proprietarii surselor de zgomot sunt avertizaţi, iar dacă situaţia nu se remediază se trece la închiderea localurilor. Mulţi localnici se tem însă să facă plângeri oficiale, potrivit The Asociated Press.

"Am o biserică şi o moschee pe strada mea şi sunt într-o competiţie pentru a vedea cine poate fi mai zgomotos. Când musulmanii au adus o boxă, creştinii au adus una şi mai mare", a declarat sculptorul Charlie Chukwu. În timpul Ramadanului, acesta era trezit la ora 3 dimineaţa de apelurile la rugăciune venite de la moschee, în timp ce serile sunt animate de imnurile religioase care se aud din biserică.

Totuşi, sculptorul nu a făcut o sesizare oficială. "Dacă apelezi la autorităţi, eşti văzut ca un anti-Crist, împotriva religiei şi devii un duşman pe stradă", explică acesta.

Nivelul zgomotului ajunfe la 97 de decibeli în cartierele rezidenţiale, unde limita ar trebui să fie de 55 de decibeli în timpul zilei şi 45 de decibeli noaptea. În zonele comerciale, limita este de 90 de decibeli ziua şi 80 de decibeli noaptea.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Consilierul pe probleme militare al lui Erdogan, ARESTAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.