Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT: Grecia, ameninţată oficial cu excluderea din Schengen

F. P.
grecia acropole

Criza refugiaţilor pune Grecia într-o situaţie fără precendet. Uniunea Europeană avertizează oficial Grecia că va fi exclusă din Spaţiul Schengen dacă în următoarele trei luni nu opreşte fluxul de migranţi spre Europa.

Potrivit unor surse europene citate de Reuters, votul din consiliul ministerial al UE a trecut în ciuda opoziţiei Greciei. UE acordă trei luni Greciei să implementeze 50 de recomandări pentru înăsprirea controalelor la graniţe. Dacă măsurile propuse nu se vor dovedi eficiente, s-ar putea declanşa activarea fără precedent a reglementării care permite statelor membre să reintroducă controalele la frontierele din interiorul Schengen pentru o perioadă de doi ani.

Oficiali şi diplomaţi din UE susţin că măsura nu este menită să izoleze sau să stigmatizeze Grecia, ci mai degrabă să permită menţinerea controalelor la alte frontiere interne, cum este cea dintre Austria şi Germania, fără ca acest lucru să reprezinte o încălcare a derogărilor care se bazezează pe alte părţi din acordul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.