Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără PRECEDENT: Hollande, atacat de cel mai puternic susținător al său

Inquam Klaus Iohannis Francois Hollande Măgurele

Premierul francez Manuel Valls şi-a exprimat iritarea faţă de declaraţii indiscrete ale preşedintelui Francois Hollande publicate într-o carte apărută recent, scrie vineri cotidianul Le Monde preluat de Reuters, relatează agerpres.ro

Valls, până în prezent unul din cei mai puternici susţinători ai lui Hollande, a afirmat că volumul intitulat "Un preşedinte n-ar trebui să spună asta", semnat de ziariştii Gerard Davet şi Fabrice Lhomme de la Le Monde, l-a "înfuriat" şi i-a făcut pe socialişti să se simtă "ruşinaţi". "Nu trebuie să tăcem, ci să spunem lucrurilor pe nume. (...) Cartea i-a şocat şi i-a descurajat pe parlamentari", a insistat Valls joi, la bordul unei aeronave cu care se deplasa la Bruxelles. 

Printre declaraţiile preşedintelui considerate nepotrivite chiar şi de apropiaţii săi politici se numără unele comentarii negative la adresa magistraţilor. Hollande a confirmat că a aprobat "cel puţin patru" asasinate ale unor militanţi islamişti; o lună mai târziu, el nega că a dat astfel de ordine explicite. 

Francois Hollande, pe care Reuters îl apreciază drept cel mai nepopular preşedinte al Franţei din istoria recentă, nu a anunţat încă dacă va candida pentru un nou mandat la alegerile din 2017. Valls, pe de altă parte, a indicat că ar candida, dacă Hollande se retrage.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.