Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT Ministrul de externe îl critică pe președinte pentru numirile de ambasadori

www.romanialibera.ro
lazar comanescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a pronunţat, sâmbătă, pentru o reducere "substanţială" a numărului de detaşări în instituţia pe care o conduce, arătând că această practică nu este de natură să îi stimuleze pe tinerii diplomaţi să facă performanţă.

Vezi și: Coincidenţă sau nepotism? Iohannis a propus ambasador 'un bun prieten de familie'

"Exceptând anul trecut, de opt ani de zile nu s-au mai organizat concursuri de admitere în MAE pentru diplomaţi. (...) E nevoie şi de o dimensiune importantă de reîmprospătare. Încet, dar sigur (...) e bine să reducem substanţial dimensiunea detaşărilor în MAE. Sunt zone, categoric, în care e nevoie de oameni care să vină din alte instituţii, dar sunt şi multe locuri în MAE, posturi diplomatice ocupate de oameni veniţi prin diverse formule (...). Când el vine şi lucrează şi stă de dimineaţa până seara, aceşti tineri când văd că vine altă lume din afară şi pleacă direct la post ... astea nu sunt lucruri de natură să stimuleze interesul pentru o muncă de o performanţă cât mai înaltă şi pentru a veni în MAE", a spus Comănescu, la Digi 24. 

El a subliniat că ministerul are nevoie de oameni de înaltă competenţă profesională, care să performeze, să aibă capacitate de efort şi de a face faţă unor situaţii complexe. AGERPRES

Președintele Klaus Iohannis a propus 19 ambasadori. Cei mai mulți sunt diplomați de carieră, dar presa a semnalat ca printre cei propuși sunt și personalități controversate.

Foarte posibil ca ministrul de externe să se fi referit la șeful Admnistrației Prezidențiale, Dan Mihalache, desemnat pentru a ocupa postul de la Londra.

Vezi și: Nume controversate pe lista noilor ambasadori propuşi de Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.