Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT Situație INCREDIBILĂ la Primăria Sectorului 4

primar

Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia de la Primăria Sectorului 4, însă ceea ce a urmat e de cascadorii râsului. Cel care a fost numit în locul său primar interimar, Daniel Băluță de la PSD, a reușit să fie actorul unor situații fără precedent.

Citește și: Locotenentul lui Tăriceanu, fost ministru în Guvernul Ponta, implicat într-un dosar de corupție

Băluță s-a văzut pe cai mari și a comis o gafă istorică. În urmă cu două săptămâni, și-a dat demisia din funcția de consilier după ce a fost ales primar interimar. Ori, un primar interimar nu poate fi în acestă funcție dacă nu e membru în Consiliul Local. Așadar, Băluță a gândit că locul său de consilier poate fi luat de un supleant al PSD, pentru a nu pierde numărul de consilieri. Primarul interimar nu a știut că nu e legal ce face, astfel că au urmat mai multe plângeri, printre care și unele care acuză că toate actele semnate de Băluță ar fi lovite de nulitate.

Citește și: ȘOCANT Dezvăluirile unui deputat PNL: Klaus Iohannis a fost AMENINȚAT

Azi ar fi trebuit să aibă loc ședința lunară a Consiliului Local pe care Daniel Băluță a vrut să o prezideze, ca primar interimar, deși nu ar mai fi trebuit să fie în această funcție după ce și-a dat demisia din funcția de consilier. Ca să se salveze, Băluță a decis să transforme ședința ordinară într-una extraordinară iar pe ordinea de zi să fie pusă invalidarea demisiei sale. Demisie ce e un act unilateral, iar argumentația sa s-a bazat pe faptul că retractarea demisiei ca act unilateral de vointa ce se face numai cu acordul expres al angajatorului, adică a Primăriei pe care o conduce.

Citește și: Cine a prezis azi dimineață sfârșitul politic al lui Dragnea

La vot, Băluță a pierdut. 12 consilieri au votat în favoarea retractării demisiei, iar 13 împotriva sa. Meciul părea pierdut pentru că era nevoie de jumătate plus unu din numărul consilierilor pentru a avea câștig de cauză. Penibilul în ședința de azi a continuat. Toți consilierii care nu erau de la PSD au boicotat continuare ședinței sub conducerea lui Băluță și au plecat acasă, în sală rămânând numai cei din partidul primarului. Ședința Consiliului Local nu s-a mai ținut, iar acum e așteptată opinia Prefecturii București pentru a face lumină într-un caz demn de cascadorii râsului.

Citește și: DNA lansează o nouă torpilă: Încă un ”greu” pus sub acuzare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.