Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Favoritul liderilor UDMR pentru postul de viceprim-ministru

CONGRES UDMR - MIERCUREA CIUC

UDMR rămâne însă la guvernare şi păstrează dubla funcţie. În cadrul reuniunii Consiliului Permanent al UDMR nu s-a discutat despre un înlocuitor pentru Kelemen Hunor, însă acest lucru va fi dezbătut în şedinţa de săptămâna viitoare, când se va decide şi candidatul uniunii la preşedinţie. Liderii UDMR l-ar prefera pe Markó Béla în guvern, însă, cel mai probabil, acesta va refuza.

„Avem un termen legal de 45 de zile pentru a desemna un înlocuitor. Va fi o şedinţă a Consiliului Permanent al UDMR săptămâna viitoare şi este foarte probabil ca atunci să discutăm despre acest lucru. În mod sigur, foarte potrivit pentru această funcţie ar fi domnul Marko Bela. Nu ştiu dacă dânsul are deschiderea pentru a accepta aceste funcţii sau nu. Nu ştiu cum ar reacţiona la o astfel de solicitare din partea Consiliului Permanent, având în vedere că nu s-a discutat deloc, nici nu s-au pus astfel de întrebări”, a declarat Biró Rozália, președinta Organizației de Femei a UDMR, pentru STIRIPESURSE.RO.

O poziţie asemănătoare are şi deputatul Seres Dénes, preşedintele UDMR Sălaj. Acesta a declarat: „Eu l-aş considera foarte bun pe domnul Marko Bela, numai nu ştiu dacă dânsul ar dori să intre în actul de guvernământ. Dânsul a fost preşedintele UDMR 20 de ani şi a rămas numai cu funcţia de senator, în condiţiile în care s-a dedicat scrisului. Activitatea de viceprim-ministru necesită un om întreg, fără alte activităţi conexe. Tare mi-ar plăcea să accepte domnul Marko chestiunea asta şi l-aş sprijini cu toată plăcerea.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.