Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI face un anunţ CRUCIAL pentru rezultatul alegerilor din SUA. Donald Trump este vizat

Investigaţia amplă desfăşurată, în această vară, de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) privind un eventual rol al Moscovei în campania electorală din SUA nu a descoperit până acum vreo legătură directă sau clară între candidatul republican Donald Trump şi guvernul rus. Iar aceasta, în pofida faptului că au fost urmărite eventuale conexiuni financiare între consilierii lui Trump şi personaje din Rusia, au fost căutaţi cei suspectaţi de implicare în piratarea computerelor Partidului Democrat şi a fost chiar urmărită o pistă privind un posibil canal secret de comunicare pe e-mail între firmele lui Trump şi o bancă rusă, notează marţi cotidianul The New York Times, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Descinderile procurorilor au închis două vămi importante din R.Moldova

Oficiali americani susţin că piratarea reţelei informatice a democraţilor a avut ca scop - după cum sunt acum de părere FBI-ul şi oficiali din domeniul intelligence - perturbarea campaniei electorale mai degrabă decât sprijinirea alegerii lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, pe 8 noiembrie.

Susţinătorii candidatei democrate Hillary Clinton au exercitat presiuni pentru desfăşurarea acestor anchete. În ultimele zile, ei au cerut ca directorul FBI, James B. Comey, să discute public despre aceste chestiuni, aşa cum a făcut săptămâna trecută, atunci când a anunţat că a fost descoperită o nouă serie de e-mail-uri legate de Hillary Clinton, continuă The New York Times.

Citeşte şi: Brazilia produce masiv ţânţari modificaţi genetic pentru a învinge virusul Zika

Ancheta FBI privind un eventual amestec al Rusiei continuă, la fel cum continuă şi investigaţia privind e-mailuri referitoare la o consilieră importantă a candidatei democrate, Huma Abedin, privind un computer folosit şi de fostul ei soţ, Anthony D. Weiner. Susţinătorii lui Clinton afirmă că alegătorii au dreptul de a cunoaşte rezultatele anchetei FBI în cazul lui Trump, chiar dacă ele nu sunt concludente.

Cea mai gravă parte a anchetei FBI s-a concentrat pe piratarea reţelei informatice, pentru care administraţia Obama acuză Rusia. Potrivit oficialilor americani, anchetatorii au devenit tot mai încrezători, pe baza dovezilor descoperite, în faptul că scopul direct al Rusiei nu este de a sprijini alegerea lui Trump în postul de preşedinte al SUA, aşa cum susţin mulţi democraţi, ci mai degrabă de a perturba integritatea sistemului politic şi a submina poziţia SUA în lume.

Citeşte şi: Un NOU CUTREMUR lovește Italia

Piratarea informatică a reflectat o intensificare a operaţiunilor de contraspionaj care nu s-au redus niciodată după 'războiul rece', dar care au devenit mai agresive în ultimii ani, în contextul în care relaţiile cu Rusia preşedintelui Vladimir Putin s-au deteriorat, adaugă sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.