Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI şi alte agenţii de securitate din SUA apreciază că hackerii ruși au atacat New York Times

hacker

FBI şi alte agenţii americane de securitate anchetează atacuri cibernetice împotriva cotidianului New York Times şi a altor instituţii media, atribuite unor hackeri aflaţi în solda serviciilor secrete ruse, afirmă CNN, citat de agenţia Reuters.

Postul de televiziune a transmis că, potrivit unor oficialităţi americane, "investigatorii cred până acum că spionajul rusesc se află probabil în spatele atacurilor, iar hackerii ruşi au ca obiectiv organizaţii de media ca parte a unei serii mai ample de atacuri cibernetice care s-au concentrat şi asupra organizaţiilor Partidului Democrat".

Citește și: Două femei s-au certat timp de 8 ore și au murit de epuizare / FOTO

CNN afirmă că penetrările sistemelor informatice au fost detectate pe parcursul ultimelor luni, iar New York Times şi-a angajat propriii anchetatori privaţi pentru probleme de securitate, care colaborează cu instituţiile oficiale în evaluarea daunelor.

Reuters nu a reuşit să confirme informaţiile din surse independente. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a refuzat să comenteze, iar Secret Service - serviciul secret care asigură securitatea preşedintelui SUA şi a altor demnitari, dar are şi atribuţii împotriva falsificării de bani şi a criminalităţii cibernetice - nu a răspuns imediat solicitării agenţiei de a comenta ştirea. Nici reprezentanţi ai ziarului New York Times nu au fost disponibili imediat pentru cometarii.

Citește și: STUDIU Donald Trump si Hillary Clinton au profil de… psihopat

Agenţia reaminteşte că New York Times a fost atacat şi în 2013 de un grup de hackeri cunoscut ca Armata Electronică Siriană, apoi de piraţi informatici chinezi. Anul acesta, când pe 8 noiembrie sunt programate alegeri prezidenţiale în SUA, ambele partide americane mari - Democrat şi Republican, precum şi candidaţii acestora la preşedinţie, Hillary Clinton, respectiv Donald Trump, au fost ţinta unor atacuri informatice, notează agerpres.ro.

Citește și: Lângă Palatul Parlamentului se montează un tobogan acvatic lung de 330 de metri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.