Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felicitări consilierilor USB din Consiliul General!

Cum, pentru ce felicitări? Pentru că au făcut ceea ce știu ei mai bine să facă! Să fie Gică-contra!

Aaa, că victime sunt de data acesta niște copii a căror singură vină este aceea că doresc să învețe? Ce contează! E de bonton să stai în stradă! De ce nu, și creșa, și grădinița să se facă în stradă! Să se învețe de mici!

Oare stimabilii consilieri, cei care de fiecare dată se bat cu pumnul în piept că ei sunt altfel, că doresc doar binele comunității, au habar că, în Bucureștiul acesta mare, există o singură instituție de învățământ de stat cu predare în limba germană, unde, de la an la an, doresc din ce în ce mai mulți copii să meargă?  Nu, cu siguranță nu știu! Și nici nu-i interesează!

Știu, stimabili consilieri, da, cei cu binele comunității, ce s-a întâmplat, de exemplu, chiar în această vară, la admiterea în clasa pregătitoare? Scandalul a fost atât de mare încât cu chiu cu vai s-au mai înghesuit două clase suplimentare. Probabil că erau ocupați cu campania electorală și nu au avut timp pentru astfel de nimicuri! Doar de aceea nu au votat PUZ-ul necesar construcției campusului educațional internațional - Școala Germană din București!

Au habar, stimabilii consilieri, exact! cei cu  suntem altfel, noi dorim doar binele comunității, că proprietarul clădirii unde se desfășoară o parte a activității acestei instituții de învățământ a pus deja în vedere autorității locale faptul că NU mai dorește prelungirea contractului peste 2 ani?  Nu, nu știu! Sau, probabil, se gândesc că trebuie să mai arunce vina pe cineva și peste doi ani... pentru că nu a rezolvat ACUM această problemă!

Așa cum nu știu nici care este motivația celor care, cu mari eforturi, urmează cursurile acestei instituții de învățământ. Tocmai pentru a avea o șansă, într-o țară normală, unde astfel de aleși ai comunității nu există!

----------

SURSA FOTO: kulturweit-blog.de

----------

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Planul Urbanistic Zonal prin care se reglementeaza din punct de vedere urbanistic amplasamentul pe care se va construi un campus educational international - Scoala Germana din Bucuresti, care include cresa, gradinita, scoala primara si liceu cu o disponibilitate de 500 locuri.

Propunerea a fost votata cu 38 de voturi pentru si 8 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 7 consilieri PNL, 3 consilieri PMP si 4 consilieri ALDE. S-au abtinut 7 consilieri USB si 1 consilier PNL.

Ambasadele tarilor vorbitoare de limba germana si-au exprimat in mod public sprijinul pentru implementarea acestui proiect, iar Statul German, prin Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii, a anuntat sustinerea financiara necesara pentru realizarea lui, in conditiile in care se poate proba demararea constructiei in anul 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.