Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen îngrijorător în Marea Britanie după Brexit

www.catholicherald.co.uk
brexit

Marea Britanie va cere o revizuire a modului în care acţionează poliţia în cazul delictelor din ură, ca urmare a unei creşteri semnificative a incidentelor după votul de luna trecută, din Regatul Unit, în favoarea ieşirii din UE, relatează marţi Reuters.

Aproape 6.200 de infracţiuni motivate de ură au fost înregistrate în Marea Britanie de la referendumul din 23 iunie, imigraţia devenind o problemă-cheie în cursul unei campanii înverşunate şi de profundă dezbinare.

Citește și: S-a lansat maneaua pokemonilor: Versurile sunt DEMENȚIALE / VIDEO

Cele mai frecvente infracţiuni au fost hărţuirea, atacul fizic şi verbal sau scuipatul, musulmani şi est-europeni afirmând că au fost vizaţi în mod special.

'Aceia care recurg la ură au transmis un mesaj că este ok să abuzăm şi să-i atacăm pe alţii din cauza naţionalităţii, a etniei sau apartenenţei religioase', a declarat ministrul de interne britanic Amber Rudd, potrivit unei declaraţii difuzate înaintea publicării unui 'Plan de acţiune pentru combaterea infracţiunilor motivate de ură'.

Citește și: Cozmin Gușă: România e în mijlocul unui război căruia nu-i poate face față

'Nu vom accepta aşa ceva. Ura nu are nici un fel de loc în Marea Britanie a secolului al XXI-lea (...)", a spus oficialul britanic. "Ura nu are un loc la masă şi vom face tot ce putem să o eliminăm', a adăugat ea.

Criticii campaniei pentru ieşirea din UE afirmă că accentul pus pe imigraţie a ajutat la alimentarea xenofobiei şi a rasismului, o acuzaţie pe care liderii campaniei 'Leave' o resping.

Citește și: Descoperirea FABULOASĂ a cercetătorilor despre bebelușii născuți din tați bătrâni

În zilele care au urmat referendumului, ambasada Poloniei la Londra şi-a exprimat profunda preocupare în legătură cu incidente xenofobe la adresa comunităţii poloneze.

Planul de acţiune va include proiecte pentru şcoli privind combaterea urii şi a prejudecăţilor şi asigurarea unei mai bune semnalări a incidentelor motivate de ură. Totodată planul vizează găsirea unor modalităţi de prevenire a infracţiunilor motivate de ură în mijloace de transport public.

Citește și: Gușă : “E posibil ca Realitatea tv sa-si inceteze emisia”

Guvernul va acorda 2,4 milioane de lire (3,14 milioane de dolari) pentru măsuri şi echipamente de securitate pentru lăcaşurile de cult care au nevoie de protecţie sporită ca urmare a preocupărilor comunităţilor religioase faţă de infracţiuni, de la graffiti la atacuri de incendiere, titrează agerpres.ro.

Citește și: De ce nu am orgasm?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.