Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul Udrea lovește și în SUA

Omul de afaceri desemnat de preşedintele american, Barack Obama, pentru a fi ambasador în Norvegia, George Tsunis, şi-a retras în cele din urmă candidatura, victimă a unor virulente critici care i-au denunţat incompetenţa, relatează AFP. 

Cel în cauză a recunoscut singur pentru cotidianul american Newsday: "S-a terminat!". 

George Tsunis s-a făcut de râs în faţa Congresului, unde parlamentarii au fost consternaţi de prestaţia sa cu prilejul audierii pentru confirmare, în luna ianuarie. 

El a confundat partidul norvegian de centru-dreapta aflat la putere (Hoeyre) cu "un grupuscul extremist" şi a făcut o confuzie vorbind despre "preşedintele" unei monarhii constituţionale. 

"Am decis să nu îmi reînnoiesc numirea pentru viitoarea sesiune a Senatului. Prin urmare, îmi voi lăsa numirea să expire". a declarat el pentru Los Angeles Times. 

Majoritatea democrată din Senat, instituţie care are ca atribuţii confirmarea ambasadorilor, a preferat în cursul acestei luni să nu supună la vot numirea lui George Tsunis, în faţa opoziţiei unui mare număr de senatori. 

Patron al unui lanţ hotelier, George Tsunis a ajutat la recoltarea de fonduri pentru campania electorală a lui Barack Obama şi a fost recompensat cu un post de ambasador, o practică obişnuită în Statele Unite, deşi criticată de mulţi diplomaţi de carieră, relatează AGERPRES

*****

In 2005 Elena Udrea in Emisiunea 100% de la Realitatea TV moderată atunci de Robert Turcescu a căzut în capcana moderatorului și a vorbit de "președintele Norvegiei" în condițiile în care Norvegia este monarhie constituțională.

Aceasta a fost intrebata cum apreciaza stirea conform careia "presedintele" Norvegiei va propune organizarea unui referendum care sa urmareasca retragerea acestei tari din UE, daca Romania si Bulgaria vor deveni membre ale Uniunii. Udrea a declarat ca situatia prezentata nu o ingrijoreaza, fiind convinsa ca, pana la momentul integrarii, astfel de probleme vor fi solutionate.

Raspunsul corect era insa ca stirea este falsa, deoarece Norvegia nu este membra UE si nu are presedinte, fiind monarhie constitutionala. Seful statului este, din ianuarie 1991, regele Harald al V-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.