Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festival de arte vizuale, în Vama Veche: Cursuri gratuite, în schimbul unei fapte bune, expoziții și concerte

agerpres.ro
festival vama veche

Festivalul de arte vizuale "Vama sub Lumini de Oscar" (VSLO) a ajuns la ediția a opta, oferind și în acest an pasionaților de fotografie și film posibilitatea de a participa la cursuri și seminarii, cu condiția să facă o faptă bună, potrivit AGERPRES.

Organizatorii au informat, prin intermediul unui comunicat, că înscrierile au început deja, evenimentul desfășurându-se în perioada 18-27 august.

Citeşte şi: Rămășițele pământești ale lui Salvador Dalí vor fi exhumate pentru teste ADN

"VSLO reînnoiește astfel tradiția începută anul trecut și le solicită celor care vor să participe la cursurile, workshopurile și seminariile gratuite din cadrul festivalului să plătească 'biletul de acces' făcând o faptă bună, în campania 'Primește și dă mai departe'. În ce constă această campanie? E simplu și chiar plăcut: dăruiește o carte, oferă-i o jucărie unui copil nevoiaș, ajută un bătrân să facă piața, donează sânge, îndeplinește visul cuiva... Scrie-ne povestea pe scurt pe adresa de email a festivalului, trimite formularele de înscriere și ai șansa să participi la cursurile pe care ți le dorești. Gratuit!", a precizat sursa citată.

Pe parcursul festivalului, seară de seară, vor avea loc spectacole de teatru, concerte, proiecții gratuite de film pe plajă (atât în Vama Veche cât și în 2 Mai), expoziții de fotografie inedite și târg de echipamente foto.

Cursurile vor viza teme precum: fotografia de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop.

Citeşte şi: Moarte CIUDATĂ în showbizz-ul francez. O cântăreaţă de 35 de ani a MURIT pe scenă - VIDEO

"Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Nicolae Coșniceru la Vali Bărbulescu sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Tim Hahne (Germania) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor", se arată în comunicat.

De asemenea, se vor desfășura cursuri gratuite de film, teatru, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.

"Vama sub lumini de Oscar înseamnă șapte ediții în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocați să învețe și să experimenteze cele mai noi, mai complexe și mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este 'scrisă' an de an în miile de imagini realizate de către pasionații de fotografie și film la Vama Veche. În prezent, festivalul 'Vama sub lumini de Oscar' este cel mai mare festival de arte vizuale din România și adună an de an sute de pasionați, atât din țară cât și din străinătate", au precizat organizatorii.

Citeşte şi: Doliu în lumea muzicii: Chester Bennington, liderul trupei Linkin Park, s-a sinucis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.