Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fetele din trupele de elită ale Armatei americane, 'legături' culinare cu Bucureştiul

Bucuresti

Fetele din trupele de elită ale Armatei americane venite în România cu ocazia exerciţiului Platinum Lynx, desfăşurat la Babadag în perioada 19 - 30 septembrie, spun că s-au îndrăgostit de bucătăria românească şi arhitectura Bucureştiului. "Am avut ocazia să vedem nişte dansuri populare, să mâncăm mici şi multă, multă mâncare bună", a spus zâmbind căpitanul Amanda Brown, una dintre cele patru membre ale Echipei Tactice Feminine de Angajare (FET) a Puşcaşilor Marini, în cadrul unei întâlniri cu presa, marţi, în Colţul American al Bibliotecii Naţionale. Ele au avut ocazia să viziteze şi Capitala, a cărei arhitectură o consideră "splendidă".

Misiunea FET este să ajute la depăşirea diferenţelor culturale între Armata Statelor Unite şi Armatele altor ţări. Unitatea a fost special formată pentru a înlesni schimbul de experienţă cu unităţi de femei din alte ţări. "Am venit în România pentru antrenamente, pentru a ne îmbunătăţi calităţile ca echipă şi pentru a ajuta Forţa prin rotaţie la Marea Neagră, în cadrul exerciţiului Platinum Lynx", caracterizează Brown misiunea FET. Căpitanul are o carieră de 14 ani şi a intrat în forţele armate ale Statelor Unite ca simplu soldat. Ca şi colegele ei, a ales corpul Puşcaşilor Marini, datorită standardelor foarte ridicate impuse de această unitate de elită a Armatei americane.

"A fost o provocare şi pentru mine. Mândria de a fi în corpul Puşcaşilor Marini, felul în care au grijă unii de ceilalţi ca într-o familie. Unul dintre lucrurile pe care ni le-au insuflat în tabăra de pregătire este că mergi acolo şi ai grijă de persoana aflată în dreapta şi în stânga ta. Am iubit acest lucru", a spus şi sergentul Omeeka Amsterdam, care şi-a început serviciul în armată în 1997. Pentru membrii Echipei Tactice Feminine de Angajare viaţa în prima linie nu este cu nimic diferită de cea a bărbaţilor. Antrenamentul este viguros, iar procesul de pregătire îţi testează, spun ele, capacităţile fizice, mentale, curajul, onoarea şi angajamentul.

"Eu mi-am lăsat fiul acasă şi vorbind cu camarazii mei bărbaţi este acelaşi lucru pentru toţi. Îţi lipseşte familia, îţi lipseşte copilul. Nu cred că este diferit pentru femei sau bărbaţi. Este greu, dar o faci. Te uiţi la camarazii de lângă tine şi ei sunt acolo să te susţină, să te ajute să treci peste", a adăugat Omeeka Amsterdam, care susţine că fiul ei este foarte mândru de ea. Echipa Tactică Feminină de Angajare este formată din experţi în tactici de securizare în zone urbane, arme non-letale, recunoaştere şi luptă apropiată, executare tragere şi manevre cu o multitudine de arme şi cursuri de prim-ajutor pe câmpul de luptă. FET se va afla în România pe toată perioada exerciţiului Platinum Lynx, desfăşurat la Babadag în perioada 19 - 30 septembrie. Pe lângă întâlnirea cu mass-media, membrii FET s-au întâlnit luni şi elevii mai multor licee din Bucureşti, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.