Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIȘA MEDICALĂ a victimei DECEDATE a SECTORIȘTILOR de la Secția 16 după actele de TORTURĂ - Leziuni la cap, piept mâini și picioare și 25-30 de zile de îngrijiri

https://www.botosaninews.ro/
baston politie

În dosarul în care opt polițiști de la Secția 16 de Poliție din Capitală sunt cercetați în stare de libertate sau arest la domiciliu pentru acte de tortură și lipsire de libertate în mod nelegal a doi bărbați, anchetatorii au depus și actele medico-legale ale celor două victime ale oamenilor legii.

Concret, este vorba despre Mihai Ionuț Ghiorge, bărbatul dus pe câmp și lovit zeci de minute încontinuu de către liderul sindical Viorel Șeicaru, Răzvan Lupu și Dorin Nine, în vreme ce colegii lor priveau și aprobau tacit cele ce se petreceau.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-Sindicalistul ȘEICARU și polițiștii Secției 16 au urmărit UMILIREA victimei

Vineri Mihai Ghiorghe Ionuț a fost găsit mort în locuința unui prieten al său, context în care procurorii bucureșteni au deschis un dosar de cercetare privind moartea suspectă.

Un astfel de dosar s-a deschis și anterior acestui eveniment, după constatarea decesului lui Teodor Nicolae Gheroge, cealaltă victimă a polițiștilor de la Secția 16, bărbatul care a fost gazat cu spray lacrimogen, în mașina poliției, cu geamurile închise, cu masca de protecție pe față și cu mâinile legate la spate.

Acesta din urmă a fost abandonat fără a fi torturat de către agenți.

În cazul victimei torturate medicii legiști au stabilit după analizarea leziunilor victimei că aceasta are nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

Citește și: BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ de colegii lor jandarmi - Liderul Viorel Șeicaru a fost TURNAT de un COLEG de FAPTE la judecător

Potrivit actelor de la dosar reiese că în cele 30 de minute de violențe continue exercitate asupra sa victima celor trei polițiști care au lovit efectiv a încasat pumni, bastoane și bocanci în zona capului, pieptului mâinilor dar și a picioarelor.

„....în contextul lipsirii de libertate în mod ilegal a persoanei vătămate prin transportarea ei pe un teren viran situat la periferia mun. București (din zona străzii Drumul Dealul Armanului, sector 4) și în timp ce aceasta era încătușată, au exercitat pentru timp de aprox. 30 de minute violențe fizice asupra acesteia, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente (bocanci, tomfă) în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor, după descălțarea acesteia.

In urma violențelor, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată prin 25-30 zile de îngrijiri medicale”, se arată în actele dosarului de la instanță.

„Totodată, consideră judecătorul de drepturi și libertăți a fi necesar a explica de ce în secolul XXI comportamentul inculpaților, specific lumii interlope, de a transporta personale vătămate în locuri diferite contra voinței lor, de a o agresa pe una dintre ele în mod repetat prin lovirea cu obiecte dure în diferite zone ale corpului, precum cap, piept, coaste, degete, membre superioare, membre inferioare, tălpi necesită o reacție promptă din partea autorităților pentru a restabili un climat de securitate prin privarea de libertate a inculpaților care au efectuat actele vătămătoare”, se mai arată îm dosar.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.