Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiecare cu spp-ul lui. Ce servicii de PROTECȚIE preferă demnitarii PSD și de ce

romanianspecialforces
GSPI ACVILA

E deja de notorietate publică că președintele Camerei Deputaților și prim-ministru au renunțat la serviciile Serviciului de Protecție și Pază. Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au anunțat asta public dând astfel cel puțin o lovitură dură de imagine SPP-ului renunțând la serviciile lor. Surse politice susțin că toți demnitarii PSD care au dreptul prin lege la protecție de la SPP își vor urma șefii și vor renunța la oamenii generalului Pahonțu.

Vezi și: S-a aflat cine duce înregistrările lui Sebastian Ghiță la România TV

Ar fi vorba în principiu de încredere. Această neîncredere în SPP vine din trecut când au existat serioase suspiciuni că ofițerii serviciului au comunicat ierarhic diferite aspecte din viața de partid și cea privată a ”obiectivului” protejat. Nu trebuie uitat că este un serviciu militarizat și se lucrează pe bază de ordin. Au apărut în schimb în zona demnitarilor care au renunțat la ”militarii” de la SPP alți oameni de protecție - civilii de la ACVILA.

”Numai ca doar naivii pot crede ca gestul lui Liviu Dragnea este unul pur demagogic, tinand doar de un capriciu al lui „el lider maximo“ al noii Puteri. Pentru ca, daca Dragnea nu vrea sepepisti pe langa el iar premierul Grindeanu si-a luat aghiotanti din cadrul „ACVILEI“ de la Ministerul de Interne, refuzand si el serviciile SPP se datoreaza unor calcule cat se poate  de pragmatice. Cei doi, ca si alti ministri pesedisti sperand astfel sa nu aiba soarta lui Victor Ponta, cel care s-a aratat prea increzator cu oamenii serviciilor acceptati pe langa el pe cand se afla inca in fruntea guvernului.”, susține și jurnalistul Cătălin Tache de la Național.

Vezi și: Denunțătorul ministrului de Interne face noi dezvăluiri: Favorita lui Dragnea, apreciată de Cioloș

ACVILA se află în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și actualmente în subordinea D.I.P.I. ( fosta U.M.0215, cunoscuta popular "doi și-un sfert ), condus de Carmen Dan (PSD).

content-image

Grupul Special de Protecție și Intervenție (GSPI) „Acvila” a fost înființat în ianuarie 2003. Unitatea nu este foarte cunoscută, dar Ministerul de Interne a reușit să-și facă din această unitate un instrument care în prezent poate să răspundă la toate tipurile de misiuni. Din anul 2007, GSPI Acvila face parte din Asociația Internațională "Atlas", o organizație a forțelor speciale din Uniunea Europeană care aparține de Europol. România are în prezent doar două astfel de unități de forțe speciale: Acvila și Forțele Speciale ale MAPN.

În anul 2007, GSPI Acvila avea 95 de oameni, aleși după criterii drastice. Dintre aceștia, doar 65 erau luptători, ceilalți asigurau logistica, securitatea, dispeceratul sau comunicațiile unității. În martie 2009, GSPI Acvila a trecut în subordinea Jandarmeriei Române, iar în 2015, în timp ce la conducerea MAI se afla Gabriel Oprea, unitatea ACVILA se reorganizează și trece în subordinea D.I.P.I. ( fosta U.M.0215, cunoscuta popular "doi și-un sfert ).

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.