Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fierbințeală politică: Joe Biden a votat anticipat la alegerile din SUA - A ieșit din secția de vot ca în filme și a făcut anunțul

joe biden

Preşedintele american Joe Biden a votat anticipat în alegerile de la jumătate de mandat, prevăzute la 8 noiembrie, în care ar putea pierde majoritatea în Congres, şi a denunţat violenţa politică în Statele Unite, relatează AFP. Însoţit de nepoata sa Natalie - care a votat pentru prima oară -, Joe Biden a votat în fieful săi, la Wilmington, în statul Delaware.

Biden, care purta un sacou bleumarin şi o cămaşă cu dungi, fără cravată, şi ochelari de soare Aviator, a ieşit din secţia de votare cu un autocolant la rever.

”Am votat”, a anunţat el.

Joe Biden a denunţat atmosfera politică din Statele Unite şi pe cei care continuă, urmându-l pe fostul preşedinte republican Donald Trump să conteste rezultatul alegerilor din 2020, exprimându-se pe tema agresării soţului preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, atacat vineri, la doimiciliu, în California.

”Una e să condamni violenţa. Dar nu poţi condamna să condamni violenţa dacă nu-i condamni pe toţi cei care continuă să susţină că alegerile nu sunt reale, că au fost furate, toate aceste prostii care subminează democraţia”, a declarat el presei.

Atacatorul lui Paul Pelosi o viza în realitate pe şefa democraţilor în Congres.

”Mă simt bine”, a dat asigurări Joe Biden, cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegeri, în contextul în care vasta majoritate a sondajelor preconizează că opoziţia republicană va prelua controlul în Camera reprezentanţilor.

Alegerile de la jumătate de mandat sunt, în mod tradiţional, defavorabile partidului aflat la putere în Statele Unite, iar cel care are loc la 8 noiembrie nu va face excepţie, mai puţin în cazul unei surprize.

”Acesta nu este un referendum. Este o alegere. O alegere între două viziuni foarte diferite pentru ţară. Despre asta este vorba”, a subliniat preşedintele democrat.

Numeroşi americani au început deja să voteze în aceste alegeri, fie prin corespondenţă, fie direct, în secţiile de votare.

În afară de controlul celor două Camere ale Congresului, scrutinul îi priveşte pe guvernatorii a zeci de state, dar şi alte posturi la nivel de comitate şi de state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.