Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filme de Darren Aronofsky, George Clooney şi Guillermo del Toro, în selecţia Festivalului de la Veneţia 2017

film

Thrillerul horror "Mother!", regizat de Darren Aronofsky, şi pelicule regizate de George Clooney şi Guillermo del Toro vor avea premierele mondiale la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film la Veneţia, alături de cele mai recente lungmetraje ale unor regizori apreciaţi, precum Abdellatif Kechiche şi Fernando Leon de Aranoa, au anunţat joi organizatorii Mostrei, informează site-ul revistei Variety, citat de AGERPRES.

Filmul "Mother!" al regizorul american Darren Aronofsky, în care rolul principal este interpretat de actriţa Jennifer Lawrence, nu era aşteptat să intre în circuitul festivalier, "deoarece Paramount se temea de 'spoilers' (dezvăluiri despre conţinutul filmului, n.r.)", a declarat, în glumă, Alberto Barbera, directorul artistic al Festivalului de la Veneţia, într-o conferinţă de presă organizată joi cu ocazia dezvăluirii selecţiei oficiale a evenimentului. Acest film va intra în cinematografele din Statele Unite pe 15 septembrie. 

Aşa cum anunţase anterior revista Variety, filmul "Suburbicon", regizat de George Clooney, o comedie cu accente noir, cu Matt Damon, Juliette Moore, Josh Brolin şi Oscar Isaac în distribuţie, va avea premiera în celebrul cinematograf Lido. Acesta este unul dintre cele trei filme ale studioului Paramount care vor concura în competiţia oficială de la Veneţia, alături de "Mother!", de Darren Aronofsky, şi lungmetrajul care va deschide Mostra 2017, "Downsizing", de Alexander Payne. Toate cele trei pelicule vor fi proiectate şi la Festivalul de la Toronto din acest an. 

Studioul Fox Searchlight va lansa două filme în competiţia oficială - "The Shape of Water" - o peliculă fantasy inspirată din epoca Războiului Rece, regizată de Guillermo del Toro - şi "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" - un thriller întunecat, regizat de Martin McDonaugh, cu Frances McDormand şi Woody Harrelson în rolurile principale. 

Universal Internaţional va prezenta la Veneţia pelicula "Victoria and Abdul", o dramă de epocă, regizată de Stephen Frears şi inspirată din fapte reale, ce descrie prietenia dintre un tânăr călugăr indian musulman şi regina Victoria, interpretată de Judi Dench. Acest film va fi proiectat în afara competiţiei. 

Un alt film britanic - prezentat în competiţie - este "Lean on Pete", de Andrew Haigh, cu o acţiune plasată în Oregon şi cu Charlie Plummer în rolul unui adolescent care decide să se angajeze pe durata vacanţei de vară şi să muncească pentru un antrenor de cai de curse, interpretat de Steve Buscemi. 

Amazon Studios va avea la rândul său un film în competiţia oficială - "Human Flow", o dramă a artistului-disident chinez Ai Weiwei despre criza mondială a refugiaţilor. Pelicula a fost filmată în 23 de ţări pe parcursul unui an. 

"Human Flow" va fi unul dintre cele 21 de filme din competiţia oficială care vor concura pentru trofeul suprem - Leul de Aur - decernat la Veneţia. 

Filmul "First Reformed" al regizorului şi scenaristului american Paul Schrader, cu Ethan Hawke şi Amanda Seyfried în rolurile principale, va fi proiectat şi el în competiţia oficială. 

Printre peliculele produse în Europa şi care vor fi proiectate la Veneţia se numără filme precum "Mektoub, My Love: Canto Uno" (în competiţie), de Abdellatif Kechiche, şi "Loving Pablo" (în afara competiţiei), de Fernando Leon de Aranoa, în care Javier Bardem îl interpretează pe traficantul de droguri Pablo Escobar. 

Dintre titlurile italiene înscrise în competiţia oficială se remarcă drama cu accente comice "The Leisure Seeker", de Paolo Virzi, un film turnat în limba engleză şi cu Helen Mirren şi Donald Sutherland, dar şi "Hannah", de Andrea Pallaora, cu Charlotte Rampling în rolul principal. 

Compania Netflix va fi prezentă la Veneţia cu prima sa producţie italiană originală, "Suburra", cu o acţiune despre mafioţi şi politicieni, plasată în Roma din zilele noastre. Aceeaşi platformă de streaming video va proiecta la Veneţia serialul "Wormwood", de Errol Morris, dar şi filmul "Our Souls at Night", cu Robert Redford şi Jane Fonda - care vor primi fiecare un Leu de Aur onorific. 

Veneţia a devenit în ultimii ani o veritabilă rampă de lansare a filmelor care concurează pentru trofeele decernate în sezonul cinematografic de la Hollywood. 

Festivalul de la Veneţia, cunoscut şi sub numele de "Mostra", înfiinţat în 1932, este cel mai vechi festival cinematografic din lume. Alături de Cannes şi Berlin, festivalul veneţian face parte din "Big Three", o titulatură neoficială atribuită celor mai importante trei festivaluri de film din Europa. 

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de actriţa americană Annette Bening. 

Prezentăm mai jos selecţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia. 

În competiţie: "Human Flow", de Ai Weiwei, "Mother!", de Darren Aronofsky, "Suburbicon", de George Clooney, "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, "L'Insulte", de Ziad Doueiri, "La Villa", de Robert Guediguian, "Lean on Pete", de Andrew Heigh, "Mektoub, My Love: Canto Uno", de Abdellatif Kachiche, "The Third Murder", de Koreada Hirkazu, "Jusqu'a La Garde", de Xavier Legrand, "Amore e Malavita", de Manetto Bros, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonaugh, "Hannah", de Andrea Pallaora, "Downsizing", de Alexander Payne, "Angels Wears White", de Vivian Qu, "Una Famiglia", de Sebastiano Risio, "First Reformed", de Paul Schrader, "Sweet Country", de Warwick Thornton, "The Leisure Seeker", de Paolo Virzi, şi "Ex Libris - The New York Public Library", de Frederick Wiseman. 

Lungmetraje în afara competiţiei: "Our Souls at Night", de Ritesh Batra, "Il Signor Rotpeter", de Antonietta de Lillo, "Victoria & Abdul", de Stephen Frears, "La Melodie", de Rachid Hami, "Outrage Coda", de Kitano Takeshi, "Loving Pablo", de Fernando Leon de Aranoa, "Zama", de Lucrecia Martel, "Wormwood", de Errol Morris , "Diva!", de Franceso Patierno, "Le FIdele", de Michael R. Roskam, "Il Colore Nascosto Delle Cose", de Silvio Soldini, "The Private Life of a Modern Woman", de James Toback, "Brawl in Cell Block 99", de S. Craig Zahler 

Documentare în afara competiţiei: "Cuba and the Cameraman", de Jon Alpert, "My Generation", de David Batty, "Piazza Vittorio", de Abel Ferrara, "The Devil and Father Amorth", de William Friedkin, "This is Congo", de Daniel McCabe, "Ryuichi Sakamoto: Coda", de Stephen Nomura Schible, "Jim & Andy: The Great Beyond. The Story of Jim Carrey, Andy Kaufman and Tony Clifton", de Chris Smith, "Happy Winter", de Giovanni Totaro 

Evenimente speciale: "Casa d'Altri", de Gianni Amelio, "Michael Jackson's Thriller 3D", de John Landis, "Making of Michael Jackson's Thriller (1983)", de Jerry Kramer 

Secţiunea Orizzonti - competiţie: "Disappearance", de Ali Asgari, "Especes Menacees", de Gilles Bourdos, "The Rape of Recy Taylor", de Nancy Buirski, "Caniba, Lucien Castaing-Taylor", de Verena Paravel, "Les Bienheureux", de Sofia Djama, "Marvin", de Anne Fontaine, "Invisible", de Pablo Giorgelli, "Brutti e Cattivi", de Cosimo Gomez, "The Cousin", de Tzahi Grad, "The Testament", de Amichai Greenberg, "No Date, No Signature", de Vahid Jalilvand, "Los Versos del Olvido", de Alireza Khatami, "The Night I Swam", de Damien Manivel, Igarashi Kohei, "Nico, 1988", de Susanna Nicchiarelli, "Krieg", de Rick Ostermann, "West of Sunshine", de Jason Raftopoulos, "Gatta Cenerentola", de Alessandro Rak, Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Dario Sansone, "Under the Tree", de Hafsteinn Gunnar Sigurdsson, "La Vita in Comune", de Edoardo Winspeare 

Secţiunea Cinema nel Giardino: "Manuel", de Dario Albertini, "Controfigura", de Ra di Martino, "Woodshock", Kate Mulleavy, Laura Mulleavy, "Nato a Casal di Principe", de Bruno Oliviero, "Suburra - The Series", de Michele Placido, Andrea Molaioli, Giuseppe Capotondi, "Tueurs", de Francois, Troukens, Jean-Francois Hensgens 

Competiţia de documentare din secţiunea Venice Classics: "Light Years", de Manuel Abramovich, "Evviva Giuseppe", Stefano Consiglio, "La Lucida Follia di Marco Ferreri", de Selma Jean Dell'Olio, "The Russian Revolution Through its Films", de Emmanuel Hamon, "The Prince and the Dybbuk", de Elwira Niewiera, "La Voce di Fantozzi", de Mario Sesti, "This is the War Room!", de Boris Hars-Tschachotin 

Proiecţii speciale de documentare: "La Lunga Strada del Ritorno", de Alessandro Blasetti, "Barbiana '65 La Lezione di Don Milani", de Alessandro G. A. D'Alessandro, "Lievito Madre, Le Ragazze del Secolo Scorso", de Concita de Gregorio, Esmeralda Calabria 

Secţiunea Biennale College: "Beautiful Things", de Giorgio Ferrero, "Martyr", de Mazen Khaled, "Strange Colours", de Alena Lodkina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.