Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmele românești 'Sieranevada' şi 'Bacalaureat', premiate la Festivalul de Film de la Chicago

sieranevada

Filmele românești “Sieranevada” și “Bacalaureat” au fost premiate la Festivalul de Film de la Chicago. Sieranevada a câștigat premiul Gold Hugo pentru cel mai bun film şi Silver Hugo pentru cel mai bun regizor, iar „Bacalaureat”, în regia lui Cristi Mungiu, a primit premii pentru scenariu şi rol principal.

“Sieranevada”, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar pentru „cel mai bun film străin în altă limbă decât engleză”, a câștigat două premii importante la acest festival, notază hchicago.suntimes.com.

“Juriul festivalului Interna’ional, prezidat de actriţa Geraldin Chaplin a oferit premiul Gold Hugo pentru cel mai bun film aceste drame din Romnia de aproape trei ore”, noteaz[ sursa citată. Totodată, Cristi Puiu a primit și distincția Gold Hugo pentru cel mai bun regizor.

Totodată, regizorul Cristian Mungiu a câştigat Silver Plaque pentru cel mai bun scenariu cu “Bacalaureat”, iar Adrian Titieni a câştigat premiul Silver Hugo pentru rolul principal din acest lungmetraj.

.Acelaşi premiu a revenit şi actriţei Rebecca Hall pentru rolul din filmul american “Christine”, în regia lui Antonio Campos.

Kacper Fertacz a primit Silver Plaque pentru cea mai bună imagine cu “The Last Family”.

Premiul special al juriului a fost acordat filmului Iranian “The Salesman”, în regia lui Asghar Farhadi, cineast premiat cu Oscar şi Globul de Aur.

Regizorul rus Andrei Konchalovsky a primit de la directorul Michael Kutza, cel care a înfiinţat festivalul, premiul Fondatorului pentru drama alb-negru despre Holocaust “Paradise”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.