Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul unei candidaturi-surpriză: Cum a ajuns Orban propunerea PNL pentru Primăria Capitalei

Ludovic Orban

Surpriza politică a zilei de luni a venit de la PNL, unde candidatul anunţat pentru Primăria Capitalei, Cristian Buşoi, a fost retras şi înlocuit cu deputatul Ludovic Orban, cel care a mai candidat din partea PNL în 2008. Potrivit unor surse citate de "Adevărul", mutarea a venit ca o surpriză atât pentru membrii de partid, cât şi pentru Orban.

Sondajul prin care a fost măsurată intenţia de vot a fost ţinut secret până în ultimul moment. Buşoi şi Orban s-au situat la 30%, însă decizia în favoarea deputatului a ţinut cont de potenţial şi notorietate.

"Ştiam că Buşoi nu stă extraordinar, pentru că aşa s-a ajuns să o punem şi pe Adrian Săftoiu pe lista de candidţi şi să o măsurăm în sondaje. Însă, sincer, nu mă aşteptam ca Ludovic să câştige. Buşoi şi-a făcut o campanie foartă bună, în afară de dubla gafă- Colectiv şi cutremurul din 77-, în timp ce Orban părea resemnat că nu el va fi candidatul", a declarat unul din liderii PNL, pentru "Adevărul".

Vezi şi: Cum explică Buşoi retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei

Decizia partidului l-a luat prin surprindere chiar şi pe Orban. "Colegii credeau că încă mai măsurăm candidaţii, dar cercetarea s-a încheiat duminică seară. Numai Cătălin Predoiu, copreşedinţii şi încă o mână de oamenei au ştiut. Înainte de şedinţa de luni dimineaţă, chiar l-am întrebat pe Ludovic Orban: 'Cum stai în sondaje, candidezi la Capitală?', iar el mi-a spus: 'Habar n-am cum am ieşit, dar nu am nicio şansă în faţa lui Buşoi'", au mai declarat sursele din PNL citate de "Adevărul".

Desemnarea lui Orban este ciudată şi dacă ţinem cont de relaţia proastă pe care acesta o are cu liderii partidului. După ce a contracandidat-o pe Alina Gorghiu la şefia PNL, Orban a pierdut şi funcţia de lider al deputaţilor PNL. Relaţiile acestuia nu sunt bune nici cu aripa PDL, dar nici cu secretarul general Ilie Bolojan. Principalul contestatar al lui Orban ar fi fost însă Marian Petrache.

Liberalii au căutat candidaţi inclusiv din "surse externe", însă nu a fost găsit candidatul ideal.

Vezi şi: Ludovic Orban, prima declaraţie de candidat: 'Eu l-am susţinut pe Iohannis să ajungă preşedinte'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.