Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filosoful Mihai Şora, poziţie tranşantă în cazul excluderii Principelui Nicolae

mihai sora

Filosoful Mihai Şora, fost ministru al Învăţământului în primul guvern de după Revoluţie, reacţionează la cazul excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale. Mai precis, acesta reacţionează la reacţiile apărute în presă, la scenariile vehiculate de persoane mai mult sau mai puţin avizate. Filosoful vizează în special opiniile conform cărora Regele Mihai ar fi fost influenţat de un anturaj dubios în decizia luată.

Vezi şi: Fostul Principe Nicolae, prima reactie oficiala. Ce i-a fost dificil sa accepte

"Cunosc eu însumi „starea“ de nonagenar, cu toate consecințele ei lumești, încât îmi pot îngădui să le dau un sfat jurnaliștilor noștri grăbiți cu etichetarea, dar repetenți la etichetă, la minima decență pe care o impune istoria Familiei Regale:

Nu construiți scenarii pe seama Majestății Sale Regelui Mihai I, nu atribuiți intenții machiavelice „anturajului“ Său. De multe ori, motivațiile cele mai simple, mai naturale și mai curate sunt și cel mai greu de priceput sau de interiorizat. – Mai cu seamă într-o societate infirmă și văduvită de repere, cum deseori ni se înfățișează societatea românească.

Nu vă pripiți să comentați decizia unui om trecut de nouăzeci de ani drept o decizie iresponsabilă sau „influențată“ de cadrul familial. Senectutea nu este în mod necesar și indiscutabil semnul alienării; colții smintelii sunt bine înfipți în junele creiere încinse de intrigi, dihonii și alte sporovăieli periferice", scrie Mihai Şora pe Facebook.

Vezi şi: Casa Regală, noi explicaţii despre excluderea Principelui Nicolae. Rolul consilierului lui Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.