Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finala EURO 2016, meciul de zeci de milioane: Cristiano Ronaldo versus Griezmann

Meciul anului e în această seară de la ora 22:00. Franţa se bate cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo pentru titlul european.

E un duel între ţara gazdă care a eliminat campioana mondială, Germania în semifinale şi marea surpriză a turneului, naţionala lui Cristiano Ronaldo. Franța intră în finală căutând al treila titlul european, Portugalia l-ar câștiga pe primul. Francezii au un lot mai valoros, dar Portugalia deține cel mai scump jucător. Golgheterul Franței și al EURO 2016 este înainte de finală francezul Antoine Griezmann, cu șase reușite, atâtea câte au adunați împreună cei mai buni marcatori ai Portugaliei, Ronaldo și Nano (câte trei goluri fiecare), conform Gazetei Sporturilor.

Citeşte şi: America e paralizată: Proteste de amploare în mai multe oraşe

Portugalia și Franța au jucat la europene de două ori. În ambele dăți, Franța a devenit campioană (1984 și 2000) și a învins mereu Portugalia în drumul spre trofeu, în reprizele prelungiri. Ultimul rezultat: amical 4 septembrie 2015, Portugalia - Franța 0-1.

În această seară, toți ochii vor fi pe vedeta Portugaliei, Cristiano Ronaldo. Marcator a trei goluri la acest EURO, căpitanul lusitanilor poate fi cel care tranșa soarta meciului. Atacantul de 31 de ani poate stabili câteva recorduri importante în această seară, dacă naționala va triumfa la Paris. În prezent, Ronaldo are 9 goluri marcate la EURO și este la egalitate cu Michel Platini. Dacă va marca, portughezul îl va depăși pe francez și va deține singur acest record. La 31 de ani, Ronaldo poate deveni şi cel mai bătrân jucător care marchează în finala Campionatului European. În prezent, recordul este deținut de Bernd Holzenbein, care a marcat în 1976, la 30 de ani și 103 zile. După ce a triumfat în Champions League, cu Real Madrdi, Ronaldo poate intra pe o listă scurtă de jucători care câștigă în același an și EURO. Până acum, cei care au reușit această performanță sunt: Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Wim Kieft, Berry van Aerle, Gerald Vanenburg, Nikolas Anelka, Christian Karembeu, Juan Mata și Fernando Torres.

Drumul până în finală

Franța: 2-1 cu România, 2-0 cu Albania, 0-0 cu Elveția, 2-1 cu Irlanda, 5-2 cu Islanda, 2-0 cu Germania.

Portugalia: 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria, 3-3 cu Ungaria, 1-0 cu Croația, 1-1 cu Polonia (5-3 la penalty-uri), 2-0 cu Țara Galilor.

Marea finală e în această seară de la ora 22:00.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.