Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda anunță oficial că nu primește refugiați. Ce motive invocă

Finlanda

Premierul finlandez Juha Sipila a anunţat că nu va putea să îşi respecte pentru moment promisiunea de a instala într-una din casele sale o familie de solicitanţi de azil, din motive de securitate, relatează luni Reuters. 

Sipila, fost director din domeniul telecomunicaţiilor, a stârnit controverse în septembrie spunând că îşi va pune la dispoziţia refugiaţilor cea de-a doua sa locuinţă, din nordul Finlandei. 

Duminică, el a declarat însă la postul public de radio YLE că trebuie să amâne punerea în aplicare a acestui plan, dar că va sprijini o familie de refugiaţi în alte moduri până când situaţia se va schimba. 

"Am întrebat experţi în securitate să evalueze dacă ar fi sigur ca o familie cu copii să se mute (în casă). Din cauza mediatizării puternice, situaţia este de aşa natură încât nu ar fi rezonabil să fac acest lucru în prezent", a spus el. 

Sipila are o locuinţă în apropiere de capitala Helsinki, precum şi o reşedinţă guvernamentală. Casa pe care a propus-o pentru a găzdui refugiaţi este situată în oraşul său natal Kempele şi este folosită extrem de rar. 

Unii politicieni şi voci din opinia publică l-au acuzat pe premier că încurajează venirea solicitanţilor de azil în Finlanda prin această ofertă. 

Finlanda a primit aproape 32.000 de solicitanţi de azil anul trecut, comparativ cu 3.600 în 2014. Acest aflux, într-un moment de recesiune economică, a amplificat poziţiile anti-imigranţi şi a dus la formarea de grupuri paramilitare de patrulare pe străzi, care susţin că trebuie să îi protejeze pe finlandezi de imigranţi. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.