Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea despre deszăpezirea din Capitală: E loc de mult mai bine

gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că este loc de "mult mai bine" în ceea ce privește deszăpezirea în București și a precizat că, împreună cu primarii sectoarelor, a stabilit ca, pe parcursul verii, la contractele încheiate cu operatorii de salubritate să se instituie acte adiționale pentru ca activitatea acestora să fie mult mai eficientă.

"Întotdeauna este loc de mai bine. Și eu, atât ca cetățean, cât și ca primar general, sunt extrem de exigentă. Am anumite nemulțumiri pe care le-am exprimat în Comandamentul de iarnă, dar ce pot să vă asigur — că planul nostru de deszăpezire a fost aplicat cum l-am gândit de astă-vară. (...) Este loc de mult mai bine, a nins mai bine de 11 ore, ninge în continuare. (...) S-a acționat în condițiile date, cât s-a putut mai bine", a afirmat Gabriela Firea, întrebată dacă ea și primarii de sector sunt mulțumiți de stadiul deszăpezirii la nivelul Capitalei. Primarul general a menționat că este prima iarnă în care ea și primarii de sector au acționat ca o echipă la deszăpezire, subliniind însă că "firmele și operatorii de salubritate vor trebui să se pregătească mult mai bine pe parcursul anului".

"Știm mult mai bine acum care este realitatea. (...) Împreună cu primarii de sectoare vom institui acte adiționale la contractele existente, chiar dacă unele dintre ele sunt foarte lungi, pe 15 — 20 de ani. Și, dacă operatorii de salubritate nu vor accepta aceste acte adiționale pe care noi le vom impune, se va putea ajunge și la întreruperea acestor contracte. S-a muncit, nu vreau să se înțeleagă faptul că acești oameni au muncit în zadar, dar, subliniez, se putea mult mai bine. S-a făcut maximum în condițiile actualelor contracte moștenite, pe care le avem. Le vom adiționa pe perioada verii, pentru ca anul viitor să se acționeze mult mai bine", a arătat Firea.

Primarul general i-a asigurat pe bucureșteni că deszăpezirea străzilor adiacente va continua în orele următoare. "Chiar dacă, în acest moment, mai ninge în Capitală, nu este o densitate atât de mare și ne putem apuca de acțiunea de deszăpezire a străzilor adiacente și a trotuarelor. Toți operatorii manuali ai firmelor de salubritate, la care se vor adăuga militari, (...) jandarmi, sportivi de la CSM, muncitori de la firmele de construcții din Capitală și, de asemenea, vom avea sprijin, în special pentru zona de parcări, și din partea persoanelor care sunt private de libertate", a afirmat Firea, conform Agerpres.

Potrivit edilului Capitalei, prioritare rămân căile de acces care conduc la spitale, școli, sedii de instituții, rigole, stații RATB. Primarul general a precizat că, în zilele următoare, condițiile meteo vor permite deszăpezirea eficientă pe străzile laterale. "Ne ajută Dumnezeu și nu va mai ninge spre seară, avem doar ger, ceea ce nu va fi foarte plăcut, dar nu mai ninge abundent și vom avea timp ca, până spre week-end, să putem face o deszăpezire eficientă și pe străzile laterale, deci, în zona a doua de intervenție și, de asemenea, pe toate trotuare", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.