Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Grindeanu ştie că nu mai poate fi premier fără susţinere politică

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat luni seară că Sorin Grindeanu ştie că nu mai poate fi premier dacă nu are susţinere politică. "Domnul Grindeanu ştie că nu mai poate să fie prim-ministrul acestui cabinet sau al unui alt cabinet fără susţinere politică. Chiar dacă dumnealui nu ştie, îi spune domnul Ponta. (...) Dumnealui ştie că nu mai poate fi prim-ministru, dar doreşte împreună cu domnul Ponta să creeze acea masă critică prin care să plece împreună la formaţiunea politică pe care au creat-o şi domnul Daniel Constantin este deja în această formaţiune politică. (...) Dar nu vor să meargă cu mâna goală, vor să meargă acolo cu o parte din PSD. Vor fi foarte dezamăgiţi, vor pleca ei şi poate doi-trei Jieni, nu întreg PSD sau jumătate. (...) Aceasta e operaţiunea 'oameni pentru noul partid'", a declarat Firea la Antena 3.

Ea a spus că, în locul lui Grindeanu, îşi dădea demisia. "Dacă eram Sorin Grindeanu, aş fi fost om de onoare (...), plecam, îmi dădeam demisia. Fac un apel în aceasta seară (...) la domnul Sorin Grindeanu să se gândească la români, să se gândească inclusiv la cei care sunt acum doar de partea dumnealui, şi nu sunt de partea, nu ştiu, a colegilor din Comitetul Executiv, pentru ei să facă gestul de onoare şi să îşi dea demisia. (...) Am totală încredere (în moţiunea de cenzură - n.r.), dar este ultima şansă în care să poată să iasă cât de cât cu bruma de onoare care i-a mai rămas domnul Grindeanu", a fost de părere edilul Capitalei.

Firea a spus că, în ceea ce priveşte moţiunea, se bazează pe solidaritatea colegilor săi din PSD şi pe a celor din ALDE. "Mă bazez în special pe aceste voturi ale acestor oameni care sunt responsabili, care îşi dau seama în ce situaţie ne aflăm. (...) Nu are de ce să plătească, aşa cum cere Grindeanu, preşedintele Dragnea pentru brusca schimbare de atitudine a domnului Grindeanu, câtă vreme a fost mânat de bune intenţii, a crezut într-un tânăr politician care, cu încrederea noastră, va merge la Palatul Victoria să aplice programul de guvernare", a afirmat Firea.

Ea a menţionat că, după manifestaţiile care au avut loc în urma aprobării OUG 13, s-a decis organizarea unei întâlniri la nivel de conducere a PSD împreună cu partenerii de la ALDE. "Se discuta deja decizia politică de retragere a acestei ordonanţe, decizie politică ce urma să fie pusă în operă la guvernare de primul-ministru. Aveam întâlnire la ora 12,00, ne-am întâlnit cu toţii în jurul orei 11,00 şi domnul prim-ministru, care confirmase secretarului general şi preşedintelui de partid că vine (...), nu a mai apărut. În primul rând ne-am îngrijorat în legătură cu starea de sănătate (...), telefoane peste telefoane, nimic (...) şase-şapte ore, cam aşa a dispărut. (...) Domnului preşedinte Tăriceanu i-a venit ideea să îl roage pe aghiotantul domniei sale din partea SPP să-l sune pe SPP-istul domnului prim-ministru, pe unul dintre SPP-iştii domnului prim-ministru, lucru care s-a şi întâmplat şi domnul respectiv a afirmat că este sănătos domnul prim-ministru, dar nu poate să-i spună unde se află", a declarat edilul general.

Firea a adăugat că spre seară, târziu, Grindeanu a apărut schimbat ca atitudine faţă de cei care i-au dat încredere pentru a fi prim-ministru şi din acel moment "lucrurile s-au înrăutăţit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.