Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Vom implementa toate măsurile solicitate de rigorile UEFA pentru organizarea Campionatului

www.digi24.ro
logo Romania Euro 2020

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări sâmbătă că municipalitatea va implementa toate măsurile solicitate de rigorile UEFA în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, potrivit Agerpres.

Firea a participat, la Arena Națională, la lansarea logo-ului orașului gazdă, totemul Euro 2020 fiind o structură 3D al cărei element central este Cupa Henry Delaunay, înconjurată de siluetele suporterilor.

Edilul a reamintit că în cadrul Consiliului General al Municipiului București a fost adoptat Planul Urbanistic Zonal pentru Magistrala M6 care face legătura între Gara de Nord și aeroport, aceasta fiind una dintre condițiile impuse pentru organizarea campionatului european.

"Din acest moment, se pot realiza toate documentele pentru obținerea finanțării europene, iar acest obiectiv de investiții, care este în responsabilitatea Ministerului Transporturilor, să poată să fie îndeplinit, cu sprijinul PMB, pentru că vom fi atenți și receptivi ca toate avizele și autorizațiile de construire să fie acordate în cel mai scurt timp și fără birocrație. Această magistrală va avea 16 kilometri, 12 stații și va determina ca drumul dintre gară și aeroport să dureze doar 25 de minute", a precizat ea.

Firea a adăugat că o altă responsabilitate este asigurarea unui transport public urban eficient și amintit că RATB a demarat licitația pentru achiziția a 500 de autobuze noi, dintre care 30% vor fi electrice.

"Suntem acum în procedură de primire în administrare a parcării din fața Ministerului Transporturilor — acolo e nevoie de o parcare mai dezvoltată, de mai mari dimensiuni — și în scurt timp demarăm acest proiect pentru construirea a încă unei parcări", a adăugat edilul general.

În ceea ce privește construirea unei săli polivalente în Capitală, Firea a menționat că în scurt timp va fi semnat contractul de atribuire, adăugând că, în cazul în care vor exista noi contestații, centrul internațional de presă va fi găzduit de o construcție provizorie.

"Ne dorim de mulți ani să avem în București o sală polivalentă la nivel european. Au fost câteva contestații în instanță. În scurt timp vom fi în măsură să semnăm contractul de atribuire și de asemenea va începe proiectarea și execuția. Vă garantez — așa cum am transmis și reprezentanților UEFA — că în cazul în care vor fi de asemenea contestații, iar această procedura va fi îngreunată, am garantat și o fac încă o dată și subliniez că suntem pregătiți la PMB să demarăm o construcție provizorie, dar extrem de eficientă, pentru a putea să organizăm centrul internațional de presă", a explicat ea.

Firea a vorbit și despre alte măsuri administrative, precum reabilitarea unor străzi importante sau asigurarea transportului către localitățile din preajma Bucureștiului.

"De asemenea, modernizarea zonei Centrului Vechi, acolo unde, cu siguranță, după competiții, se vor afla cei mai mulți turiști. Tot în acea perioadă vor avea loc foarte multe evenimente culturale, artistice, pentru că, de obicei, competițiile sunt dimineața sau în timpul zilei, poate chiar și seara — calendarul îl va prezenta UEFA — dar ne dorim ca sportul să se îmbine cu arta, cultura și de asemenea să facem o legătură între generații, domenii de activitate și între noi, românii, și între toți europenii și turiștii care se vor afla în Capitală", a mai spus Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.