Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma pirotehnică implicată în infernul de la Colectiv putea provoca o tragedie naţională

Tragedia din Clubul Colectiv putea să se întâmple mult mai devreme, pe Arena Naţională. Spectacolul de la finala Cupei Ligii 2015 a fost asigurat de firma care s-a ocupat şi de show-ul din Colectiv.

Citeşte şi: Responsabil ISU, audiat la DNA in cazul Colectiv

Arena Naţională a fost declarată săptămâna trecută nefuncţională, în ciuda faptului că este cel mai mare şi modern stadion din Liga I. Autorităţile au investit 234 de milioane de euro, însă nu au obţinut avizul ISU, stadionul fiind în aceste condiţii singurul care găzduia meciuri de pe prima scenă a fotbalului românesc fără certificat pentru incendiu.

Citeşte şi: Dezvăluirile unui supravieţuitor din 'Clubul Groazei': 'Ăsta e adevărul'

Dar contradicţiile nu se opresc aici. Deşi nu avea aviz ISU, Naţional Arena a fost teatrul a 120 de evenimente, în ultimii ani, la care au participat 3 milioane de oameni. Iar unele dintre acestea au fost marcate de diverse spectacole pirotehnice. Nu e vorba despre show-ul făcut de galerii în tribune, ci chiar de artificiile lansate de organizatori cu diferite ocazii.

Citeşte şi: SOS! Criză de sânge în spitale. Apel disperat al medicilor

Aşa s-a întâmplat, spre exemplu, la finala Cupei României din 2014, dar și la finala Cupei Ligii din 2015, unde Golden Ideas Fireworks Artists a fost aleasă, potrivit Gazetei Sporturilor, să se ocupe de spectacol. ISU a autorizat spectacole pirotehnice într-o unitate ea însăși neautorizată. Mai mult, firma mandatată să se ocupe de respectivele evenimente e exact cea care a organizat show-ul fatal de la Colectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.