Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiscul a băgat 'FRICA' în multinaționale: Aproape toate companiile din România sunt ÎN GARDĂ din cauza controalelor ANAF

pixabay.com
diverse, bani, monede

Reprezentanții companiilor multinaționale prezente în România (95%) consideră că vor fi mai expuși controalelor fiscale în viitor ca urmare a modificărilor aduse de baza impozabilă și a mutării artificiale a profiturilor în alt stat (Base Erosion and Profit Shifting - BEPS), reiese dintr-un sondaj online realizat de Deloitte România.

Potrivit cercetării, jumătate dintre reprezentanții mediului de afaceri din România (50%) consideră că vor avea obligații de raportare suplimentare, 17% se așteaptă la o creștere a impozitului pe profit datorat, iar 13% anticipează o dublă impozitare a unor venituri, anunță Agerpres.

Citește și: Deficitul bugetului general consolidat s-a dublat în primele opt luni, ajungând la 6,5 miliarde lei

De asemenea, 68% anticipează că va crește riscul ca Fiscul să facă ajustări ale prețurilor practicate în tranzacțiile intra-grup în cadrul controalelor fiscale ca urmare a implementării directivei europene privind raportarea obligațiilor în fiecare țară (country by country reporting adoptat de România prin OUG 42/2017).

Mai mult de jumătate dintre respondenți (58%) recunosc că au aflat atât de proiectul BEPS, cât și de măsurile pe care le-a adoptat sau urmează să le adopte România ca membru asociat BEPS. În plus, 42% dintre cei chestionați au efectuat până în prezent o analiză a impactului BEPS asupra activității companiei dintre cei care au efectuat analiza.

Totodată, în opinia respondenților, cele mai afectate categorii de tranzacții intra-grup de proiectul BEPS vor fi: prestarea de servicii (38%), furnizarea de know how și alte drepturi de proprietate intelectuală (18%) și finanțarea (13%).

Deloitte România a întreprins, în perioada august — septembrie 2017, un sondaj online privind impactul măsurilor din planul împotriva erodării bazei impozabile și a mutării artificiale a profiturilor în alt stat (Base Erosion and Profit Shifting — BEPS).

Pe de altă parte, România nu a fost inclusă în sondajul global pentru că nu era membru asociat al BEPS la momentul derulării sondajului. Țara noastră a dobândit această calitate la începutul lunii iunie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.