Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiscul scoate la iveală o datorie imensă a unui hypermarket: Cum se apără șefii companiei

fisc

Fiscul lovește extrem de dur unul dintre cele mai cunoscute hypermarketuri din România. Agenții fiscali au scos la iveală o datorie imensă a celor de la Auchan la bugetul statului. Aceștia neagă totul însă.

Retailerul nu înregistrează datorii la buget, au afirmat miercuri oficiali ai acestuia. Suma de 23, 86 milioane de lei provine dintr-o amendă aplicată de către Consiliul Concurenţei în baza unei decizii din aprilie 2015 societăţii Real Hypermarket România SRL (societate preluată prin efectul fuziunii de către Auchan România SA), spune Andreea Săvulescu, manager în cadrul companiei. Executarea acestei sancţiuni este însă suspendată în baza unei scrisori de garanţie bancară acceptată de către autorităţile fiscale în condiţiile Codului de Procedură Fiscală. Amenda mai sus menţionată este contestată, cauza aflându-se în prezent pe rolul instanţei de judecată. ”Drept urmare, precizăm că nici la data de 31.03 2016 şi nici în prezent, Auchan România SA nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat”, afirmă ea, conform Digi 24.

Citește și: Valeriu Zgonea, scandal cu fiul: Se dezice de copilul bătăuș

Mai multe reţele de retail din România au datorii la stat sau la alte bugete calculate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în valoare totală de 161,4 milioane lei (36 milioane euro), însă cele mai multe au contestat obligaţiile fiscale restante, arată datele publicate marţi de către Fisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.