Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiţe de milionar: Un om de afaceri din Valea Jiului a cumpărat satul în care a copilărit

Emil Părău

Emil Părău este un om de afaceri din Valea Jiului care a cumpărat satul copilăriei sale și vrea să facă din acesta o oază în care oaspeții să se rupă de lumea modernă. Satul Roşia se află la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba, în Munţii Metaliferi. Aproape tot satul a fost părăsit în anii 80, iar astăzi a mai rămas doar cu un singur locuitor: un bătrân de 77 de ani.

Citeşte şi: Nu e rău nici la puşcărie: Cea mai sexy deţinută a înnebunit internetul / FOTO

Restul s-au dus la omul de afaceri și l-au convins să le cumpere pământurile. Așa se face că Părău s-a trezit cu 300 de hectare de teren şi case. Cumpărase tot, mai puţin o gospodărie în care trăieşte Aron Truţă, singurul locuitor al satului până acum un an. „Pentru început, o să fac 10 case în satul turistic. De fapt, vreau să fie o întoarcere în timp, pentru că obiceiurile de acum 100 de ani care s-au păstrat sunt aproape identice cu cele ale dacilor. Fiecare casă are o poveste, iar turiştii o pot afla.

Citeşte şi: Mega lovitură dată de judecători: Un senator ALDE şi un primar, condamnaţi DEFINITIV

Vreau ca turistul când intră în cămară să găsească tot ce aveau în sat pe vremuri. Să aibă acea carne la garniţă, castraveţii la murat, butoiul cu ţuică, toate produsele tradiţionale. Acum nu o să-l ia şi să-l pună în portbagaj, mergem pe bun simţ. Să mănânce roşia, dimineaţa, din grădina casei. La sfârşit să cumpere dacă doreşte, să-şi ducă şi acasă, pentru că ştie că sunt naturale. Ideea este să-l prind în program, să-l duc la secerat, nu să doarmă. Cine vrea să doarmă, să doarmă. Vor avea oi, când intră în casă, ei sunt practic ca şi gospodarii de pe vremuri. O să meargă să-şi măsoare oile, atunci ei vor participa şi vor vedea cum se trăia odinioară”, a explicat Emil Părău, conform mesagerulhunedorean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.