Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul fostului președinte al Moldovei a fost ARESTAT: Ce fapte penale a făcut Chiril Lucinschi /VIDEO

catuse

Şoc în lumea politică. Băiatul unui fost şef de stat a fost încătuşat de oamenii legii, iar deputatul basarabean riscă ani grei de puşcărie. Este vorba despre deputatul Chiril Lucinschi care a fost reţinut în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank din Republica Moldova.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

Acesta, împreună cu trei reprezentanţi ai unui agent economic, sunt bănuiţi de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari celor trei entităţi bancare. Potrivit unui comunicat de presă emis de CNA, fostul deputat Chiril Lucinschi este acuzat că ar fi sustras sume mari de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova:

CIteşte şi: Klaus Iohannis a ajuns la summitul NATO: Ce a declarat despre Rusia înainte de întâlnirea cu Trump

"În perioada 2012-2014, mai multe companii off-shore, în temeiul unor contracte fictive de prestare a serviciilor de consultanţă, au transferat companiei nerezidente IPA International Project Agency, cu conturi deschise în Liechtenstein 440.000 de dolari. Analizând traseul banilor, s-a constatat că aceştia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la BEM, Unibank şi Banca Socială prin intermediul unor off-shoruri. Totodată, s-a mai stabilit că, în 2013, compania Toast Delux SRL, benefeciar al căreia este fostul deputat, ar fi beneficiat de la Unibank de un alt credit, fără gaj, în valoare de 5 000 000 de lei. Ulterior, mijloacele financiare au fost convertite şi transferate prin intermediul unui grup de companii către o întreprindere nerezidentă. În final, 401.650 de dolari ajung pe conturile Rouseau Alliance LP care, la rândul ei, transferă aceşti bani către Banca de Economii, având ca scop cesionarea creditelor neperformante", se arată în comunicat.

Citește și: Poliţia britanică, o NOUĂ arestare în urma atentatului de la Manchester: De unde province suspectul

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de până la 10 ani. Actualmente fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova este cercetat şi pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, anunţă România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.