Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Mugur Isărescu, contre online cu iniţiatorul legii dării în plată

www.pinterest.com
contre online

Costin Isărescu, fiul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, intră în dezbaterea pe marginea legii dării în plată, cu o replică pentru deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul proiectului de act normativ.

Costin Isărescu a considerat că atacurile deputatului la adresa guvernatorului BNR reprezintă amenințări inclusiv la adresa familiei acestuia.

În replică, Daniel Zamfir a declarat, pentru stiripesurse.ro: "Eu am crezut că am o dispută instituţională şi nu una între familii. Nu e în regula să fie băgate familiile în astfel de discuţii."

Senatorii au adoptat, luni, în unanimitate, proiectul legii dării în plată a unor imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul ''Prima casă'' sa fie inclus în acest act normativ.

Senatorii au respins un amendament care prevedea excluderea din lege a programului ''Prima casă'' și au introdus un altul care se referă la faptul că pentru stingerea creanței dintr-un contract de credit prin dare în plată, valoarea contractul de credit, la momentul acordării, nu trebuie să depășească 150.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb al BNR în ziua încheierii contractului, garantat prin ipotecă asupra unui bun imobil cu destinație de locuință.

În favoarea actului normativ s-au pronunțat și social-democrații și progresiștii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.