Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flacăra separatismului pro-rus se aprinde şi în Odesa

transnistria

La Odesa a avut loc, luni, adunarea constituanta a "Consiliului Popular al Basarabiei", organizatie care, potrivit fondatorilor, are drept scop "apararea intereselor comunitaților naționale din Basarabia (regiunea Odesa, n.r)" - informeaza Gazeta.ua.

Președinte al "consiliului" a fost numit seful Uniunii Transnistrenilor din Ucraina, Dmitri Zatuliveter, la manifestare fiind prezenti reprezentanții celor șapte comunitați importante din regiune: bulgara, gagauza, rusa, ucraineana, țiganeasca, "moldoveneasca" si poloneza. În total, la reuniune au participat aproximativ 100 de delegați, printre care s-au numarat membri ai consiliilor locale din regiunea Odesa, activisti civici si jurnaliști, precum si președintele aripii de tineret a partidului naționalist bulgar "Ataka", Sviatoslav Proinov, liderul partidului pro-rus "Patrioții Moldovei", Mihail Garbuz, fostul parlamentar din Republica Moldova Grigori Petrenko și alții.

În discursul sau, liderul asa-numitului "Consiliu Popular al Basarabiei", Dmitri Zatuliviter, a remarcat ca misiunea sa este ca "Basarabia sa obtina statut de autonomie național-culturala". "Oamenii noștri trebuie sa fie reprezentati corespunzator in viața politica și economica a Ucrainei, comunitatile noastre trebuie sa influențeze deciziile care ne vizeaza regiunea" - a afirmat Zatuliveter. În plus, "basarabenii" ameninta ca, in cazul aderarii Ucrainei la NATO, comunitatea iși rezerva "dreptul la autodeterminare a Basarabiei".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.