Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florentina Ioniță-Radu: Medicina militară înseamnă atât știința și arta de a îngriji, cât și un legământ sacru

scumc.ro
medic spitalul militar Florentina Ionita-Radu

Medicina militară înseamnă atât știința și arta de a îngriji cu o înaltă conduită morală, deontologică și profesională, cât și un legământ sacru de apărare a țării și a poporului, chiar și cu prețul vieții, afirmă comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", dr. Florentina Ioniță-Radu, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Medicinei Militare - 21 august.

"În contextul actual, marcat de schimbările de generații, cred că suntem pregătiți să ne revendicăm rolul de jucător activ pe piața serviciilor medicale din România și modelul Spitalului Militar Central de abordare medicală integrată a oricărei patologii poate fi un exemplu pentru ca împreună să formăm acel front comun și acea voce și expertiză de care să se țină seama. Secretul existenței medicinei militare rezidă din promovarea criteriilor de performanță și a oamenilor care nu s-au predat și au continuat să creadă și să lupte pentru medicina românească", subliniază Florentina Ioniță-Radu.

Citeşte şi: Cum să ții corect o cură de detoxifiere. Băuturi care fac MIRACOLE în corpul tău

Potrivit comandantului SUUMC, indiferent de vremurile "tulburi" prin care au trecut, medicii militari au fost și sunt "un corp de profesioniști".

"Profit de momentul festiv prilejuit de sărbătorirea Zilei Medicinei Militare pentru a vă transmite câteva gânduri de aleasă prețuire și admirație pentru parcursul fiecăruia dintre dumneavoastră, indiferent de poziția pe care o ocupați în ierarhia instituțiilor de profil sau de culoarea hainei militare, pe care ați ales să o îmbrăcați. În urmă cu 155 de ani avea loc semnarea, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a certificatului de naștere a unei profesii de mare onoare și responsabilitate, respectiv Înaltul Decret Românesc nr. 462 pentru înființarea Corpului ofițerilor sanitari ai Armatei Române și a Direcției Generale a Serviciului Sanitar Român, atestându-se, astfel, medicina militară ca element specializat în asigurarea sănătății efectivelor militare", amintește Florentina Ioniță-Radu.

Citeşte şi: Reprezentanţi ai ISU Alba, Braşov şi Ialomiţa participă la concursul 'Cel mai Puternic Pompier', desfăşurat în Ungaria

Conform acesteia, în 2017, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" marchează 186 de ani "închinați cunoașterii, cercetării, dezvoltării și inovării în medicină".

"Prin acest eveniment omagial anual, readucem în prezent imaginea celui care a fost mentorul medicinei militare și a școlii medicale din România, generalul de divizie prof. dr. Carol Davila, cel care a avut puterea și clarviziunea de a croi un drum în acest domeniu dificil, dar foarte important al societății. Nu știm dacă generalul dr. Carol Davila era conștient că, prin acțiunile întreprinse făurește istorie, dar știm sigur că tot ce a realizat în timpul activității sale s-a datorat unui cumul de factori: profesionalism desăvârșit, deschidere la nou, pasiune, informație, credință în oameni, viziune, perseverență, dar și sprijinul autorităților", explică comandantul SUUMC.

Florentina Ioniță-Radu spune că atât în calitate de medic, cât mai ales ca manager al spitalului a înțeles că așteptările întregii societății față de medicina militară sunt foarte mari, indiferent că este vorba de pace sau război.

"De la unitatea pe care am onoarea să o conduc se așteaptă mai mult — să fim un spital regional performant, care să asigure, în deplină siguranță și la înalte standarde, un act medical ultraperformant, comparabil cu cel acordat de un spital de specialitate din străinătate, dar, în același timp, pe timp de război să devenim o unitate medicală militară de elită, de ROL 4, capabilă să acorde asistența medicală la standardele solicitate de aliații noștri din cadrul NATO", transmite comandantul SUUMC "Dr. Carol Davila".

Citeşte şi: Veninul de albine, beneficii FABULOASE pentru sănătate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.