Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Bodog: La proiectul de lege privind vaccinarea va apărea un capitol de sancțiuni

Inquam Photos / Octav Ganea
Bodog

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat marți, într-o conferință de presă, că, în urma dezbaterilor publice și a dezbaterii parlamentare asupra proiectului de lege privind vaccinarea, va apărea un capitol care să prevadă sancțiuni.

"Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu conține un capitol de sancțiuni, dar, așa cum știm, orice lege care dorim să fie aplicată și care dorim să aibă un rezultat final are nevoie de acest capitol de sancțiuni. Aceste sancțiuni vor apărea în lege urmare a dezbaterilor publice și urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de sănătate ale Senatului și Camerei Deputaților. Noi știm că este necesar un capitol, la un moment dat s-a și gândit un set de sancțiuni", a afirmat ministrul.

În opinia sa, în prezent, se înregistrează un moment "optim" pentru apariția acestei legi în contextul epidemiei cu care România se confruntă. Bodog a adăugat că sancțiunile vor trebui astfel dimensionate încât să aibă o cât mai mare acceptanță din partea opiniei publice, dar, în același timp, să asigure o imunizare corectă a copiilor, conform Agerpres. El a spus că părintele poate refuza vaccinarea, dar refuzul va fi făcut pe proprie răspundere. Întrebat dacă a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului, Florian Bodog a răspuns: "Corect".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.